Rossz minőségű táptól lehet kékhalál?
Figyelt kérdés
Van egy jó gépem
i5 2500k
2x4GB Gddr3
geforce 9800gt
és valamitől pár naponta vagy hetente bejön kékhalál és nem írja az okát csak a szar szöbegét meg a stop-ot
és ilyen nagyon szutyok tápja van a gépnek LC-Power LC500H 500W és már kb másfél éves a táp néha mintha halkan talán sípolna is kicsit ha áram alatt van
már ujralett rakva a gép többször is
2012. aug. 1. 23:40
1/7 anonim válasza:
Ha túlmelegszik miatta valami, vagy nagyon a szabványtól eltérő értékeket ad, akkor nem lehetetlen, de nem is valószínű.
Futtass memtestet, prime95-öt, meg furmarkot. Amelyik terhelésnél behal a gép, az alapján lehet sejteni, hogy a memória, a proci vagy a videokártya a ludas. Ha egyik sem, akkor is lehet még pl. az alaplap, de sorolhatnánk még ezer példát, először a fentieket csináld végig.
2/7 A kérdező kommentje:
prime95 közben cpu hw monitor 85°C mutatott a procinál lehet hogy azért mert túlmelegedik?
2012. aug. 1. 23:57
3/7 anonim válasza:
Ha sípol a táp, akkor nagy valószínűséggel a szűrőkondenzátorok adják be a kulcsot, ilyenkor nagy terhelésnél nő a brum, ami okozhat kékhalált. Kicserélheted a kondilat 300-500 ft körülbelül az összes kicserélése. Bár én ilyet nem szoktam mondani de ha módodban áll inkább cseréld ki a tápot, mert az ilyen tápoknak sokszor más probléma is van, aminek már következményei is lehetnek, ha előjönnek.
4/7 A kérdező kommentje:
de ilyen tényleg nagyon halk akkor lehet hallani nagyon amikor visszadugom a tápkábelt és utána amikor megy a gép akkor nem nagyon lehet hallani a vinyók miatt
2012. aug. 2. 00:20
5/7 A kérdező kommentje:
és egy Corsair CX500 jó? olvastamk róla jót is meg rossszat is
2012. aug. 2. 00:33
6/7 anonim válasza:
Szerintem Első körben kérj kölcsön egy tápot valakitől, és próbáld ki azzal mi történik, ha nincs aki kölcsön adjon egyet, akkor kukkants bele a tápba, és nézd meg, hogy a kondik nem púposak, kinyíltak, e folyik belőlük barna anyag. Attól hogy felnyitod semmi baja nem lesz, meg a garija már úgy is lejárt gondolom. Amúgy ha veszel akkor vagy Corsair, vagy FSP ezeknél még nem láttam problémásat.
7/7 A kérdező kommentje:
a CX-es is jó?
2012. aug. 2. 09:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!