Újratelepítésnél kékhalál, lehet hogy ram hiba?
Nem birom újra telepíteni a gépem mert a telepítésnél kékhalált kapok. Win7-et szeretnék rá, próbáltam másik vinyóról, pendriveról bootolni mindkettővel ugyan ez a gond.
Memtestet akartam futtatni de nem csinált semmit sem egy éjszaka alatt. Próbáltam 2.21 és 4.0 verzióval is mindkettőnél ugyan az a hiba.
Ramot át raktam másik slotba, a hiba nem oldódott meg.
Lehetséges hogy a ramot kellene kicserélni? Esetleg az alaplap socketei mehettek tönkre?
Alaplap: ASROCK H61M-VS (Még 19hó garancia)
Processzor: INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz (Még 55hó garancia)
VGA: Gigabyte ATI/AMD HD4850 512MB
HDD: Samsung 1TB 7200RPM 32MB SATAII
Ház: COOLERMASTER RC-342-KKN1-GP Elite 342
Táp: CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2
A RAM hiba esélyesebb, de a DIMM foglalat is tud érdekes dolgokat produkálni, viszont ehhez általában tartozik pár púpos kondenzátor is(az alaplapon).
Én egy BIOS resetet azért megpróbálnék, hátha csak valami beállítás nem tetszik neki.
HA így sem, akkor garancia :)
(És persze, ha púpos kondit sem látsz, mert ha igen, akkor alaplap)
Kölcsön RAM. havertól, tesztelésre?
És a púpos kondikat még nézd meg!
Ilyen egy hibás kondi, a nyíl mutatja :)
Tessék, egy gyakori üzenet:
Ilyenek és hasonlókkal találkozok.
Kondik nem látszódnak hibásnak a képpel össze hasonlítva.
Veszek még 4gigát, mert ahogy olvasgatom az Ipon nem egy hét alatt intézi a garis cserét :|
köszi a segítséget!
"Memtestet akartam futtatni de nem csinált semmit sem egy éjszaka alatt. Próbáltam 2.21 és 4.0 verzióval is mindkettőnél ugyan az a hiba."
Utolsónak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!