Milyen tápegységet vegyek?
A téma adott. A lényeg, hogy megbízható, minőségi és csendes tápegység legyen. Max. 35eFt-om van rá. Mit ajánlotok?
Én nem nagyon értek hozzá az az igazság.
" ennyiert meg majdnem veszel Seasonicot... Szvsz jobb enermaxnal... Vagy corsair AX sorozat, az seasonic beles..."
Már amelyik két gyátót csak úgy nagyba ne hasonlítsunk össze, vannak különböző belek. 35-ért a fenti nagyon jó vétel(igaz egy Be Quit Strainght Power E9 400 CM lazán elég, halk is, olcsóbb is). A Corsair AX-ben pedig SS X(ventis típusok) belek vannak, amik vagy 10K-val drágábbak. Meg gondlom AX650-ről lenne szó, abba egy SS X650 van, ami nem éri meg mivel SS X 660 van már annyiból.
A Be Quiet E9-580W CM (a moduláris, nem a sima) az is ugyanannyi, mint az Enermax.
Október...addig kibírom. :)
"Ezt a gepet egy 350es FSP vigan elvinne"
Attól függ neked mi számít vígnak, mert a 80-90%-os terheltség nem jó hosszútávon a tápegységnek... másrészt alacsonyabb hatásfok.
"Szvsz jobb enermaxnal"
Az Enermax-ot ne nagyon fikázd.
"Vagy corsair AX sorozat, az seasonic beles..."
Igen, szuper, de HOL TALÁLOK 35.000Ft-ért AX SZÉRIÁS TÁPOT EMBER?!
Oké, hogy elvinne, de már egy kicsit húzok a CPU-n vagy kicserélem a VGA-t és hopp, nem bírja el.
"ennyiert meg majdnem veszel Seasonicot."
Pontosan milyen típust?
"Szvsz jobb enermaxnal"
Az Enermax-ot ne nagyon fikázd. "
Nem fikázta, csak azt írta szvsz(szerény véleményem szerint). Amúgy az enermax is tud éppen szart, lásd nanx, vagy cylops. Persze azokban a bél CWT volt, nem "hazai" fejlesztés.
Amúgy egy 480-as E9-es 25K-ba meg van. Az is olyan halk mint a fentiek, és CM ez is, vagyis moduláris(am az FSP Aurum bele van bennük).
Abból kiindulva, hogy a legnagyobb trinity is 100W-s TDP keret alá került nem hiszem, hogy kell annál nagyobb. Ha veszel is mellé egy jobb VGA-t ami megy az IGP-vel(sajna még nincs letisztázva melyik fog) még bőven benne vagy, és a tuningra is marad.
Amúgy is szerintem majd októberbe térjünk vissza az egészre, ki tudja mi lesz még addig :)
ez nagyon hasznos volt kérdezö
lényeg szerintem is hogy ne most filóz a tápon és föleg ne most elöre vedd meg
másik pedig hogy tervezett géped minden extrával és fejlesztés után is 200W ot sem fog fogyasztani
amugy pedig nem kell melé beszélni:)
azt mondod netes gép de valószínü inkább hogy játékos is lesz ugyan annyira (tuning, másik vga) szóval ezzel elferdited hogy mit is vársz tölünk
Jó, oké, igazad van, csak egy kicsit laikus válasznak tűnt nekem.
Ezekbe a Be Quiet Straight Power E9-480 és E9-580-asokban FSP Aurum Gold bél van ezek szerint, igaz? Mert én úgy hallottam az FSP-féle bélben vannak kínai kondik is.
Lehet igazad van, minden esetre elgondolkodom egy 480w-oson is.
# 24: Előre látható felhasználása:
80% <- internet, skype
20% <- játék
Mindez 1280*1024-es felbontáson.
BF3 is lenne vele, ezen a felbontáson és közepes grafikával. -remélem érthető
A jövőbeli tuning sem elhanyagolható dolog.
Igen, a Strainght Power E9-ekben az aurum bele van.
Nem, ezekben jó kondik vannak.
Akkor a 480W-os lesz! :)
Köszönöm a segítséget!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!