Milyen tápegységet vegyek?
GIGABYTE GA-990XA-UD3
AMD Phenom II X4 965
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz
SAPPHIRE HD6670 2GB
WD 1000GB Caviar Green 7200rpm 64MB SATA3
SAMSUNG SH-S222AB/BEBE
Akkor minimum egy FSP Hexa tápot vegyél.
Vagy ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor Enermax vagy Seasonic... csak az zsebbenyúlós.
sok lesz az, ehhez a konfighoz elég lenne 400W is. de amúgy is, ez egy eléggé rossz összeállítás, sok felesleges dolog van benne, máshol meg nagyon szűkös.
lap: felesleges, hacsak nem akarsz extrém tuningot.
cpu: önmagában jó választás, de a vga-hoz képest túl erős
ram: nem APU-s konfig, tehát bőven elég egy mezei 1333-as kit is.
vga: szörnyen gyenge, a 2GB-os parasztvakító memória ellenére is
hdd: csak papíron 7200RPM-es, a sata3 szintén parasztvakítás. jobban jársz egy wb blue/black-kel, vagy egy egytányéros seagate-tel, esetleg egy samsung f3-mal, ha még kapható.
Igen, de minden ramot, támogat az alaplap. :\
Nincs normális vga-ra pénzem, van amit találtam olcsón és jó, de az meg dx10-es.
Nem tudom, hogy mennyiért nézted, de itt van az általad kiszemelt vga:
Ha a memórián spórolsz 5k-t, akkor már majdnem kijön ez is:
Sokkal erősebb és még több gari is van rá.
Ha az alaplapból ezt veszed, akkos szintén spórolhatsz még 3k-t:
Én is ilyet vettem, szerintem egész jó kis deszka!
Tehát M5A97 Pro, X4 965, 8GB Kingmax DDR3-1600, Radeon HD6770 1GB GDDR5 és máris jobban jöttél ki szerintem. A merevlemez meg inkább adattárolónak ieális, bár ha nyomsz bele egy SSD-t a rendszernek, akkor az mellé akár tökéletes is lehet.
Amúgy hasonló cuccal gurulok én is:
M5A97-Pro, X4 945, Kingmax 8GB DDR3-1600, Radeon HD6850, Corsair 60GB SSD és 2db nagyobb méretű WD HDD (egy Black meg egy Green). Jó tapasztalataim vannak a cuccal és szeretem is. :) Mondjuk a tápom már legalább 4 éves, de nagyon jó kis cucc, meg se kottyan neki ez a konfig és halk is (mondjuk nem is volt olcsó): Corsair VX450W (bár akár egy CX400 is elég lett volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!