Lefagyás tulmelegedéstől?
Figyelt kérdés
a kérdésem a következő: van egy asztali pc Msi alaplappal, Amd procival, bevan téve egy ventillátor a gép hátújába direkt azért hogy jó legyen a hőmérséklet a gépben... de ugyanúgy lefagyogat... ha már pár ablak van nyitva meg megy az internet.. pár perc után lefagy. néztem a videokártyát is elég rossz hogy csak passzívhűtés van rajta... pedig az is elég meleg volt ahogy néztem.. aztán néztem a procit, hűtőbordát amire egy elég gyenge kis átmérőjű ventillátor van felcsavarva... szerintem lehetne rá nagyobb főleg hogy AMD proci és jobban melegszik.. csak hát nem lehet nagyobbat mert majdnem hogy pont akkora a hűtőborda is mint a proci.. Az nem segítene sokat ha a gép elejére belűll felcsavarok lentre még egy ventit ? mondjuk azt is néztem... de nem nagyon láttam csavar menet helyet.., mit lehet ilyenkor tenni hogy jó legyen és ne fagyjon le ? én videokártyára is tippelek mert az régen csinált olyat is hogy a kép elszíneződött, vagyis színes sávok jelentek meg és újraindult az egész.. kilehet cserélni rajta a passzívhűtést valami kis ventillátorra ? nem egy új gépről van szó már megvan kb 6 éves,win Xp oprendszerrel.2012. júl. 28. 14:48
1/3 anonim válasza:
Konkrét hőfokokat néztél? De a passzív VGA már alapból nem jelent semmi jót. Akkor az lenne a minimum hogy a ház szellőzése nagyon jó legyen.
2/3 A kérdező kommentje:
néztem progival cpu t ami az én gépemen rendesen kimutatja a hőt, de azon a gépen... semmit nem mutat.. minden szürke mező :d
2012. júl. 28. 14:52
3/3 A kérdező kommentje:
néztem Biosba is cpu-t ott valami olyasmit írt hogy 40/115'C fok és az első szám érték mindig váltakozott.. :d vgyis hogy 40 ről mondjuk 42re aztán vissza.. de szerintem annál több a hőmérséklet..szval nemtom mit mutat :d
2012. júl. 28. 14:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!