Mi a különbség Pentium I és Pentium IV között?
Ha alapul veszünk egy Pentium I-es 1.8Ghz és egy Pentium IV-es 1.8Ghz processzort, mi a különbség, mitől (vagy mitől nem) lesz jobb a P4 a P1-nél?
Elméleti síkon kérdezem, mert tudom hogy a P1-esek már nagyon kifutóban vannak, de mégis érdekelne az összehasonlítás.
Ha lehet azért érthetően fogalmazzatok :D
Előre is köszönöm a segítséget!
1. Pentium I-ből soha nem létezett 1.8Ghz-es. A maximum P1-es asszem 233Mhz-es volt (de lehet, hogy 266)
2. Már réges rég nem az órajel számít egy processzor teljesítményénél (azaz dehogynem számít, csak nem az az elsődleges)
2. A "Pentium" csak egy márkanév, amit az Intel már évek óta használ, csak tudnám miért, mert már nagyon idejét múlt (hol van már az ötödik generációs PC, amire a pentium név utal)
3. Utasításkészletben, cache-ben és úgy majdnem mindenben fényévekre van egymástól a két generáció, csak az alap architektúra azonos.
Köszönönöm a válaszokat DE (!!!) mint említettem elméleti síkon érdekel a dolog.
Azért tettem fel a kérdést, mert nem értettünk egyet abban valakivel hogy az ő PIII 2.3Ghz-s dual processzora, valamivel kevésbé teljesít jól, mint egy PIV 2.13-as Dual.
Pentium III-ból sem volt soha se 2Ghz fölötti, se két magos.
Legerősebb P3-as 1,4Ghz-es volt és egymagos. Max szerver alaplapokban lehetett olyan, hogy két procit tudtál tenni.
Két 1.4-es P3, szerver alaplapban, ECC-s rammal esetenként lehet gyorsabb, mint egy asztali P4.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!