Miért csúszik el a kép? Hol lehet a hiba? Hogyan lehetne megcsinálni? (bővebben lent. )
Eddig "hibátlanul" működött minden, de tegnap jobb oldalt elcsúszott a kép, mégpedig úgy, hogy a kép után, a fekete csík után egy vékony piros csík van.
A kép kicsit alul meg felül is el van csúszva, de ott nem mindig. Bal oldalt teljesen jól illeszkedik a monitorom széléhez.
Eddig azt hittem hogy a monitor hibája, hogy nem találja jól a szélét, de a közben megnéztem a videokártya beállításait is, és ott is lehet tologatni a képet, csak ott ki lehet tolni a képet a piros csíkig. (monitoron a piros csíkkal tolja, és hiába tolom ki, mert akkor a bal oldalon lenne ez)
Tehát akkor illesztőprogramomban széthúztam a képet, és a helyét is beállítottam, minden tök jó volt, csak ma mikor bekapcsoltam, persze hogy a monitor megkereste nekem azt a fasza kis piros csíkot.. :) (vagy az illesztőprogram vette figyelmen kívül a beállításaimat)
Azóta illesztőprogramot frissítettem, és a monitor szoftverét is akartam volna, csak azt nem teljesen tudom hogy kell. (de úgysem segítene)
Amitől lehet a hiba, az szerintem az hogy nyomtam monitoron, egy autó konfigurációt, de annak pont ez kéne beállítania, hogy jó legyen..
Na mindegy, most sokat írtam, nem tudom, hogy mi felesleges és mi nem, ezért ha valaki tud segíteni, kérdezzen rá, ha kéne még valami infó.
Videókártya driverrel lehet valami. Milyen videokártyád van?
Esetleg hardveresen romlott el valami (kontakt hiba).
Videokártyám: ATI Radeon 5770
Az illesztőprogram meg hozzá való, "57xx series" catalyst
Azt nem írtam (lehet hogy nem is fontos), de eleinte még amikor átraktam más felbontásba, akkor abban a felbontásban tökéletesen passzolt, csak mikor visszatettem max felbontásba, akkor volt megint elcsúszva :/
Kicseréltem a 2 gép monitorját, perfektül működött mindkettő.
Aztán visszacseréltem, és utána működött a gép jól.
Utána csináltam egy hülyeséget, nyomtam a monitoron egy auto konfigurációt.. Ez megint visszaállította a hibát..
Elhoztam a másik gép monitorját, és bekötöttem, bekapcs, kikapcs, és próbáltam egyet a saját monitoromon, nem ált vissza most sem rendesen..
Holnap még megpróbálom mégegyszer egy teljes monitor cserét, és akkor ha jó lesz megnézem hogy újra indítástól elcsúszik-e, vagy jó marad :/
(De ha megoldódik, akkor is tuti hogy nem így kéne működnie..)
Hogyértve hogy rajta van a kábel. Hát persze hogy vannak ott kábelek, nem hiszem hogy rosszul lennének.
Egyébként nincsen tippem sajnos, szerelő megmondaná biztos.
Hát úgy érnek hozzá hogy az alaplapról rálóg.
De most átkötöttem a monitort a másik gépre, és ott 1920*1080-asra állítottam, és autó konfig, perfekt volt, aztán rákötöttem a saját gépemre, és most jó. :D
Valamiért máshogy állítaná be a jelét biztos :S Tökmindegy, ha nem piszkálom akkor talán így marad.
Kicsit késve írom, és nem is biztos hogy érdekel titeket, de ha valakinek lenne ugyanilyen panasz, akkor azért az tudjon róla:
Vettem egy DVI kábelt, és nem kér semmilyen beállítás, a kép bepasszol a képernyőre, és kész :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!