Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghalt a vinyóm, hogyan...

Meghalt a vinyóm, hogyan tudnám mégis leszedni róla az adatokat?

Figyelt kérdés
Nagyon bosszantó a dolog, mert elkezdtek elszállni mindenféle funkciók egy pár napja, például bzonyos netes alkalmazások, meg a keresés és a rendszervusszaállítás, és először vírusra gyanakodtam, ezért elkezdtem takarítani. Aztán látam, hogy nem igazán ez a probléma. Azt hittem, hogy a windows akar szétesni. Éppen le akartam menteni az adataimat hogy újrategyem a windowst, de már nem töltött be. Kaspersky Rescue Diskkel megnéztem a helyzetet, és a gépen lévő két vinyóm közül már csak az egyiket látja. (természetesen nem azt, amin rajta van a windows :S )Mindenestre meglepő a dolog, mert a Hard Disk Sentinel semmit nem jelzet, hogy baj lenne a vinyómmal.

2012. júl. 21. 23:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is próbáld meg az IDE/SATA csatlakozókat lehúzni a vinyódról és az alaplapról, majd ismét csatlakoztasd. Ha nem történik semmi változás, akkor kezdhetsz aggódni.

GetDataBack a Windows fájlrendszerek adathelyreállító szoftvere.

A GetDataBack a fájlok visszanyerésében segít önnek, ha vírusfertőzés, formázás, FDISK vagy meghibásodás esetén megsérült a merevlemez partíciós táblája, rendszerindító szektora, a FAT/MFT vagy a gyökérmappa. Sőt, a GetDataBack akkor is vissza tudja állítani az adatokat, ha a Windows nem ismeri fel a meghajtót. Ugyanúgy használható akkor is, ha a teljes mappainformáció - nem csak a gyökérmappa - hiányzik. A GetDataBack kíméletes. Írásvédett, ami azt jelenti, hogy a program sohasem próbál meg írni a visszaállítani kívánt meghajtóra.

2012. júl. 21. 23:19
 2/3 A kérdező kommentje:
a csatlakozókat már megnéztem és semmi. Azt honnan fogom tudni, hogy nem mechanikailag romlott-e el a vinyó? Egyébként a Hard Dick Sentinelnek nem kellett volna valamit jeleznie? CSak mert mindig azt írta, hogy a winchester állapota kiváló, várható élettartam több mint ezer nap.
2012. júl. 21. 23:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha kikapcsolt gépnél kiveszed a helyéről a vinyót és a tenyeredre helyezed, majd bekapcsolod a gépet, érezni fogod, hogy működik-e vagy nem. Ha nem működik, akkor meg kellene nézni egy másik tápcsatlakozóval. Ha így sem működik, akkor az adatokat nem tudod lementeni, megoldás lehet a KÜRT (ha nagyon fontos).

Ha érezni lehet, hogy működik, de a Windows most sem látja, akkor megoldás lehet a Runtime GetDataBack.

2012. júl. 21. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!