Mitől merül le az alaplapon lévő gombelem?
Figyelt kérdés
Már cseréltem a gombelemet, de ha éjszakára kikapcsolom a gépet reggel már rossz időt mutat. Van esetleg más lehetőség ami miatt elfelejti az időt, vagy mindenképpen a gombelem merül le? Ha lemerül egy éjszaka alatt az minek a zárlata miatt lehet?2008. máj. 6. 09:48
1/4 anonim válasza:
Azért, mert az egy elem, és nem akkumulátor. Előbb-utóbb lemerül. De lehet más oka is: rossz beállítás (CMOS kisütése) vagy hibás alaplap. Mérd meg az elem feszültségét: kb. 3V kell.
2/4 A kérdező kommentje:
Szóval én arra lennék kíváncsi, hogy a gépembe lemerült az elem, kicseréltem és másnapra megint elfelejtette az időt. Nem volt CMOS kisütés, sem semmi más. Mi lehet a gépben ami lemeríti az elemet egy éjszaka alatt, vagy hogy lehetne kideríteni a tettest.
2008. máj. 7. 08:22
3/4 anonim válasza:
Ha jó a jumper beállítás, akkor hibás alaplap tehet ilyet. Lehet, hogy lemeríti az elemet is, de az sem kötelező. Jó elemmel is megteheti.
4/4 anonim válasza:
Ha 1 éjszaka alatt lemeríti a jó elemet akkor az alaplap hibásodott meg.
Javítás...??? Ha találsz valaki megszálottat aki ért hozzá és megnézi, még talán javítható is a hiba.
Vagy ha kicsit értez az elektronikához és van mA nérő műszered megmérheted, hogy a teljesen kikapcsolt alaplap órája mennyi áramot fogyaszt az elemről. Általában 50-100 uA (mikro Amper) lehet. Ha ennél több akkor azért merül le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!