Uj gepet szeretnek venni, szerintetek jo lesz?
Sziasztok.
Ideje lenne mar lecsereljem a jelenlegi gepemet igy nezelodtem web uzletekben es oszeirtam egy gepet
CPU: i7 2600k
ALAPLAP: Asrock Z68 extreme 3 gen 3 (vagy asrock z68 pro3 gen 3)
RAM: 16gb 1600Mhz
PSU: Corsair TX v2 650W
Nem feltetlen jatekra szeretnem hasznalni, viszont lenne egy kis problemam nem tudom milyen vga-t vegyek ehez a konfighoz gondoltam egy hd 7970-re de az kisse draga, igy gondoltam hogy veszek hd 7950-et, de abba meg van kicsi pl (800MHz) nem tudom ez mennyire lenne eross, de ha a nagyobbikat veszem a 900Mhz-sat akkor meg kicsit kellene meg hozzategyek es vehetnek egyuttal mar hd 7970-et. De ugy olvastam h az i7 2600k csak masodik generacios processor ami nem biztositja a pci-e 3.0-at igy lehet folosleges lenne ez az alaplap es a 3.0-as kartya... de a harmadik generacios processorok meg kisse dragak. Igy maradhat a pci-e 3.0-as kartya es az alaplap, vagy inkabb valtsam le? Szerintetek mit csinaljak? varom az oleteket / segitseget.
Elorre is koszonom
Jó neked, ha 400k neked nem több hónapos megtakarítás...
Más örül, ha egy évben ennyit félre tud tenni.
Mellesleg: minek ennyit költeni rá? Jobb, ha az ár/érték arányt nézed és egy erős középkategóriás gépet veszel 150-180 ezerből. A legnagyobb teljesítményű cuccokat sosem éri meg megvenni, mert egy év múlva ugyanazt töredékáron tudod venni. Nagyon gyorsan elavulnak a cuccok.
a tobb honapos megtakaritas alatt ugy ertettem, hogy nincs jelenleg csaladom akit elkellene tartanom, csak magam, (baratno de az nem olyan mint a csalad :D )hat... majdhogy nem egy evi megtakaritas ara ez, ugy gondoltam sporolgatok es veszek majd jo eross gepet hogy jopar evig ne keljen :D
msi alaplapot nem akarok, rosz hireket hallotam
maradnek az i7 2600k-nal, ha nem kell nem koltenem el az osszes penzt :D viszont ez esetben mi legyen? maradjon a pci 2.0 es vegyek egy 2.0-as kartyat bele? vagy mehet a 3.0-as lap a kartyaval?
Hoppá, most nézem hogy kifelejtettem a CPU hűtőt. Még ez is bele van számolva a fenti konfig árába:
Szóval ez is benne van a 400-ban, csak elfelejtettem belinkelni.
Lap meg szerintem jó az az MSI, de ha neekd nem tetszik akkor itt van pl ez:
De látom közben már elkaszáltad az összeállítást, pedig nagyon fullos gép lenne, és hosszú időre elég lenne akár munkára, akár játékra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!