Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kell olyan drága tápokat...

Miért kell olyan drága tápokat ajánlani?

Figyelt kérdés
A legtöbb gép alá még HD 7970-nel is bőven elég egy jobb Chieftec CTG, e itt sokszor látok ilyen flancos drága tápokat mint Cosair HX stb... mi a francért kell? PH!-n meg olyasmiket is mint Corsair AX, SS X stb.

2012. júl. 15. 22:33
 1/7 anonim ***** válasza:

A táp a gép legfontosabb része.

Ha ezzel valami gond van, akkor MINDEN alkatrészt tönkre tud vágni.

Gondolj bele mi lenne, ha a proci egy kis galiba miatt hirtelen 12 vagy akár 230 voltot kapna? Másodpercek alatt szénné égne.

Ugyan ez érvényes az alaplapra a ramra és a videokártyára...

Na EZÉRT kell rá sokat költeni és megfelelőt venni.

Mert inkább erre adj ki egy 10-20k-val többet, mint hogy a teljes gépet kelljen cserélni.

2012. júl. 15. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert van a sok noname táp, ami mindig elromlik, és vehetsz 5 ilyet is, de valószínű hogy egy idő után úgy is tönkremennek. És akkor már nem megéri venni egy minőségi tápot? Na meg azért is érdemes jó tápot venni, amit az első válaszoló leírt.
2012. júl. 15. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Ha te nem akarsz pénzt adni egy minőségi tápra, akkor ne tedd, szíved joga.

De ne szóld le azokat, akik tapasztalatból a drágább, minőségi tápokat ajánlják mindenkinek.

Nekem is volt anno Mercury, Codegen, sőt még vargánya tápom is. Hét éve már csak minőségi tápot használok és ajánlok mindenkinek. Miért? Azért, mert

- egy minőségi táp nem öli meg a gépet még ha tönkre is megy

- tovább bírja mint egy gagyi

- sokkal stabilabb a feszültsége, ezáltal kevésbé terheli az alkatrészeket (tovább bírja a gép)

- tényleg leadja azt a teljesítményt, ami rá van írva

- jobban bírja a hálózati ingadozásokat

- van benne sokféle védelem (gagyiban csak a legalapabb)

Nekem most Seasonic beles Corsair tápom van. Stabil, megbízható és nagyon csendes. Nekem megérte az árát.

Látok nem egy embert, akik nem törődnek a táppal, aztán egyszer az alaplap, egyszer a HDD döglik meg a gagyi táptól.

Csak ezért kell minőségi cucc.

2012. júl. 15. 22:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Istenem ez nem is tudom...
2012. júl. 15. 23:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ti félreértettétek a kérdést. A kérdező nem azt mondja, hogy jó a legalja fos táp is, hanem hogy egy olcsóbb fajta de minőségi táp is megfelel, nem kell a flancos drágákat venni. Szerintem van benne igazság.
2012. júl. 16. 11:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként én nagyon ritkán láttam olyat az oldalon, hogy valakinek a Chieftec CTG-nél jobb tápokat szoktak ajánlani.
2012. júl. 16. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:

"Egyébként én nagyon ritkán láttam olyat az oldalon, hogy valakinek a Chieftec CTG-nél jobb tápokat szoktak ajánlani."

Akkor a tápos kérdéseknél figyeld jobban a hsz-eimet :)

PH! táptopikba meg tényleg szokás ajánlani nagyon komoly tápokat is, de ha ezt szánalmasnak gondolod tudok adni két nevet is akikkel beszéld meg, hidd el egyenként 1000x-szer annyit tudnak a tápokról mint te.

2012. júl. 16. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!