Miért kell olyan drága tápokat ajánlani?
A táp a gép legfontosabb része.
Ha ezzel valami gond van, akkor MINDEN alkatrészt tönkre tud vágni.
Gondolj bele mi lenne, ha a proci egy kis galiba miatt hirtelen 12 vagy akár 230 voltot kapna? Másodpercek alatt szénné égne.
Ugyan ez érvényes az alaplapra a ramra és a videokártyára...
Na EZÉRT kell rá sokat költeni és megfelelőt venni.
Mert inkább erre adj ki egy 10-20k-val többet, mint hogy a teljes gépet kelljen cserélni.
Kedves kérdező! Ha te nem akarsz pénzt adni egy minőségi tápra, akkor ne tedd, szíved joga.
De ne szóld le azokat, akik tapasztalatból a drágább, minőségi tápokat ajánlják mindenkinek.
Nekem is volt anno Mercury, Codegen, sőt még vargánya tápom is. Hét éve már csak minőségi tápot használok és ajánlok mindenkinek. Miért? Azért, mert
- egy minőségi táp nem öli meg a gépet még ha tönkre is megy
- tovább bírja mint egy gagyi
- sokkal stabilabb a feszültsége, ezáltal kevésbé terheli az alkatrészeket (tovább bírja a gép)
- tényleg leadja azt a teljesítményt, ami rá van írva
- jobban bírja a hálózati ingadozásokat
- van benne sokféle védelem (gagyiban csak a legalapabb)
Nekem most Seasonic beles Corsair tápom van. Stabil, megbízható és nagyon csendes. Nekem megérte az árát.
Látok nem egy embert, akik nem törődnek a táppal, aztán egyszer az alaplap, egyszer a HDD döglik meg a gagyi táptól.
Csak ezért kell minőségi cucc.
"Egyébként én nagyon ritkán láttam olyat az oldalon, hogy valakinek a Chieftec CTG-nél jobb tápokat szoktak ajánlani."
Akkor a tápos kérdéseknél figyeld jobban a hsz-eimet :)
PH! táptopikba meg tényleg szokás ajánlani nagyon komoly tápokat is, de ha ezt szánalmasnak gondolod tudok adni két nevet is akikkel beszéld meg, hidd el egyenként 1000x-szer annyit tudnak a tápokról mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!