Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kékhalál után ez az üzenet az...

Kékhalál után ez az üzenet az eseménynaplóban mit jelent?

Figyelt kérdés

Volt egy kékhalál, már hónapok óta mindennapos esemény. De most fogtam magam és megnéztem az Eseménynaplóban mi lehet ennek az oka. Ezt az üzenetet látom, egy Kritikus hibánál:

A processzor egyes teljesítmény-energiaellátási szolgáltatásai le vannak tiltva a belső vezérlőprogrammal kapcsolatos probléma miatt. Kérjen frissített belső vezérlőprogramot a számítógép gyártójától.

Na most a táp nem ad neki eleget, vagy balami apró beállítás, netán szar windows telepítés?

Processzor: AMD Semprom (tm) 3000+

OP Rendszer: Windows 7 Ultimate 32 BIT

2,00 GB ram

Táp: 250 wattos, a proci ebből 64-et vesz el. kb

2012. júl. 15. 14:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Írj AMD-nek ők biztos tudják ez mit jelent. Én újra raknám a windowst am, esetleg bios-t is defaultra állítanám majd újra be.
2012. júl. 15. 14:09
 2/17 anonim ***** válasza:
Kapcsold ki a gépet és áramtanítsd úgy hogy kihúzod a konektroból majd megnyomod a bekapcs gombot szedd le a géped oldalapját és az alaplapból vedd ki a kis gombelemet majd várjál 30mp-et és kapcsold be a géped. Így mindent gyári beállításra áll vissza.
2012. júl. 15. 14:26
 3/17 A kérdező kommentje:

Az a kis gombelem az micsoda, és hol található?

És elég ha a BIOS-t defaultra állítom esetleg?

2012. júl. 15. 15:36
 4/17 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a gombot, alaplapon, tehát kiszedem várok egy keveset bekapcsolom anélkül a gépet hogy benn lenne a gomb, majd gondolom nem fog nagyon működni a gép, kikapcsolom újra vissza rakom, és elvileg ezzel meg is tettem hogy jó legyen?

Vagy tényleg újra kéne rakni a gépet? XD

(nem lett fél hónapja újra rakva.. xD)

2012. júl. 15. 17:33
 5/17 anonim ***** válasza:
ne szivass már em Írtam hogy miután kivetted a gomb elemet kapcsold be. vedd ki várj fel percet tedd vis
2012. júl. 15. 19:15
 6/17 A kérdező kommentje:

Értem

Bocsánat a nagyon hülye kérdésekért nem vagyunk ám jártasak az ilyenben

Aztán hogy biztosra mennyek csak simán ki kell pattintani azt a gombot, és kész?

és a vissza tétele is ilyen egyszerű? nem kell figyelni itt semmire?

meg ha az a szar nincs bent és úgy kapcsolom be a gépet azért nem sül le? XD

2012. júl. 15. 20:01
 7/17 A kérdező kommentje:
És amúgy 400 wattos nem 250 csak nagyon máshol járt az agyam és valamiért ez jutott eszembe. lol :D
2012. júl. 15. 20:03
 8/17 anonim ***** válasza:

Ha megvan az alaplapnak a könyve abban szépen le van írva. Ezzel az alaplapból elemmel kiszedéssel kvázi reseteled az alaplapot. Neked ilyen elvileg nem kell, mert akkor szokták alkalmazni amikor a bios se hajlandó betölteni, pl egy elbakizott cpu húzás esetén. Ilyenkor szoktak CMOS-t resetelni. Szóval elfelejt mindent az alaplap. De ennek a hivatalos eljárása a következő:

Áramtalanítod a gépet, szal kihúzod a konnektorból. A CMOS pinen-t (CLRRTC-ként is szerepel) az áramkör zárót átmozgatod ahogy az alaplapi kézikönyv írja. Ott hagyod 5-10 secet majd visszarakod ahogy volt.

Aztán ha ez nem segítene, akkor szokták az előbbi előtt még az elemet is kivenni és az előbb leírtakat megcsinálni, majd visszarakni az elemet.

Szóval szerintem egyelőre ez nem kell, elég a bios default, azán megpróbálhatod ezt a CMOS resetelősdit aztán jöhet a win újra rakása.

2012. júl. 16. 11:56
 9/17 anonim ***** válasza:
Csak vedd ki az elemet és tedd vissza, nem kell itt szorakozni nem lesz semmi baja a gépednek.
2012. júl. 16. 16:06
 10/17 A kérdező kommentje:

oké lehet még ma megcsinálom.

Na de akkor a BIOS-t át rakom Default-ra, alapértelmezettre.

A BIOS-ba való belépésnek mi a folyamata?

illetve ott merre lesz a Default-ra állítás?

és ez mégis mit tesz? Tudom alapértelmezettre teszi a dolgokat, de mi a szartól állíthatódott el valami? :D

2012. júl. 16. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!