Mi mit jelent a processzornál?
pl ennél melyik micsoda?
Intel Core i3-2120 3300Mhz 3MB LGA1155 Box
főleg az i3-2120 érdekelne
Nem biztos hogy mindegyik igaz de szerintem:
- Intel: gyártó
- i3: egy közepesen erős processzor, 2 mag van benne azaz a 3300 Mhz(3,3Ghz) ezt meg kell szorozni 2-vel. (az erősebb processzorok: i5, i7. Gyengébbek: sok van... celeron Dual core, Quad core
- LGA11555: Ez a foglalat, magyarul az hogy illeszkedik -e a processzor az alaplapra.
- Az hogy i3 "2120" ez gondolom típusszám. Ebből a fajtából (i3) több is van, nem csak 3,3 Ghz...
Remélem segítettem, nyugodtan lehet javítani!
Nem nemkell megszorozni semmit semmivel.
Az i3 a fajtáját jelöli van i5,i7. 2120 pedig a típusát hogy hány Mhz-n ketyeg. Javítsatok ki ha tévedek.
Intel a chip gyártó.
A 3mb a harmadszintű gyorsítótárt jelöli.
A 3300Mhz az órajelet.
Az LGA1155 a foglalatot.
A box meg azt, hogy dobozos verzió.
Az i3 meg egy ilyen jelölés, egy foglalaton belül a teljesítményt meg lehet vele határozni. LGA1155-nél a celeron a belépőszint, a pentium az alsó/alsó közép kategória, az i3 már lemehetne középkategóriának, de marketing szerint még mindig alsó kategória. Az i5 ugyanígy már a közép kategória teteje, az i7 meg a felső. Persze ez az egész jelölés faság.
"ezt meg kell szorozni 2-vel."
Nem, nem kell megszorozni kettővel.
"2120 pedig a típusát hogy hány Mhz-n ketyeg"
A 3300 meg a 2120 nekem valahogy nem egyenlő.
"a Mhz azt is jelöli hogy milyen RAM-ot bír el ugye? tehát ez max 3300Mhz-s RAMot visz?"
Nem. Az SB hivatalosan 1333mhz-s ramokat támogat, de ha a lap és a ram bírja mehet mellé nagyobb is.
"köszi...és azt hol tudom megnézni az alaplapon hogy belemegy -e ez?"
A foglalatnál. LGA1155-nél az SB-ket minden lap viszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!