Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » El tud romlani a gép attól, h...

El tud romlani a gép attól, h nem megy minden nap?

Figyelt kérdés

Első olvasásra valóban elég egyértelműnek tűnik a válasz, h nem, DE keresztapám a télen vett egy gépet, 2 hónap alatt kb 5 órát ha ment, majd egyszer csak jelentkezett rajta az a probléma, ha újraindulgatott.

Utána most megint kb 2 hónapja vett egy másikat. Az sem ment még 5 órát sem szerintem. eddig jó volt. csütörtökön mentek kötni a netet, de akkor már nem tudták, csak sokadik próbálkozásra bekapcsolni.

Megnéztem, nem tudtam az xp-t, csak csökkentett módban elindítani,azt is csak nehezen.

Ma feltettem az xp-t újra, majd utána a programok telepítésénél is lefagyott 1x. internetet is meg tudtam csinálni, ment is, majd újra lefagyott, majd be sem tudtam kapcsolni.

újra indítottam a gép búgott, a monitor meg csak annyit írt ki, h no signal.

a monitor és a kábelek hibája kizárt!

2009. júl. 12. 13:05
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
68%

Használt gép? Gondolom igen.

Vegyetek megbízható helyről egy jó gépet.

Az hogy nincs bekapcsolva hoszab ideig a gép, nem okozhatja az oprendszer hibáját.

Minden esetben valami hardwer hiba lehet a háttérben.

2009. júl. 12. 13:18
 2/24 anonim ***** válasza:
68%
Minél előbb menj fel a www.biztonsagportal.hu fórumára, regisztrálj és írjál a Bajban vagyok topikra. Ott vannak az igazi nagy guruk, tudnak segíteni. Ha a keresztapád használt (6-8 éves) gépeket szerzett be, akkor ott mindenféle alkatrészt (merevlemezt vagy tápot pl.) cserélni kell, sok pénzért. Vegyen újat (van olcsóbb is: www.qwerty.hu), ha nem akar rajta játszani, azok is megteszik.
2009. júl. 12. 13:20
 3/24 A kérdező kommentje:

Nem, nem használt, ez a vicc az egészben!

az elsőt a corából vette, a másodikat pedig itt az egyik legjobb gépekkel foglalkozó üzletből, ami megtalálható a városban

2009. júl. 12. 13:21
 4/24 A kérdező kommentje:
MINT ÍRTAM, ÚJONNAN VÁSÁROLT MIND2 GÉP!
2009. júl. 12. 13:23
 5/24 anonim ***** válasza:
84%
Ha ingadozik a feszültség az kinyírhatja. Kellene egy zavarszűrős konnektor vagy inkább egy szünetmentes.
2009. júl. 12. 13:24
 6/24 anonim ***** válasza:
65%
Bocs, elfelejtettem: az új géphez akár fel is telepitik helyben az operációs rendszert, adják részletre is (már amelyik cég), és van, ahol három év a garancia! Saját tapasztalat: egyik használt gép 3 évig ment (net nélkül), a másik nem egészen kettőig. Akármilyen "márkás", ez nem éri meg.
2009. júl. 12. 13:24
 7/24 A kérdező kommentje:

feszültségingadozás sem lehet a gond, mivel itthon ugyan azt a hibát produkálta: bekapcsolom, a ventik mennek, a hdd led is felvillan egy-két alkalommal, de kép az nincs.

2 monitoron sem, szóval az is tuti jó!

2009. júl. 12. 13:26
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Corából?! Bevásárlóközpontban nem szabad számítógépet venni, gagyi alkatrészekből állítják össze. Csak szaküzletben szabad venni, szakember (barát, rokon) együtt. Az nem valószínű, hogy első bekapcsolásra elszáll, az még egy hibás elektromos hálózattól is sok lenne.
2009. júl. 12. 13:28
 9/24 A kérdező kommentje:
pont ez az, h a második gép már normális helyen lett véve, én rakattam össze rendes alkatrészekből, feltettem az xp-t, és vagy 4-5x használták. 3 napja kötötték a netet, és akkor már alig tudták bekapcsolni
2009. júl. 12. 13:29
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónapos az új kis gépem, semmi gond nincs vele, pedig itt szokott lenni némi feszültségingadozás (légvezetékes hálózat). Talán nincs szerencséje keresztapádnak, selejteket fog ki. Cseréltessétek ki!
2009. júl. 12. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!