Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép hangkártya nélkül?

Számítógép hangkártya nélkül?

Figyelt kérdés

Ha összeraktam egy számítógépet, de nincs benne hangkártya,

az befojásol valamit?

vannak olyan dolgok, amiknek szükségük van a hangkártyára?

(nyilván vannak, de mik?)

miben lessz más, ha nem veszek hangkártyát?

(árban nem akkora baj, egy 3000 forintos is megfelel, ha kell valamire...

2012. júl. 9. 21:46
 1/4 flr. ***** válasza:
Az alaplapra szokott integrálva lenni egy.
2012. júl. 9. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Minden mai alaplapban van integrált hangkártya, nagyon régen volt az már, amikor nem volt. Sőt, ma már jópár alaplap van (igaz, közép-felső kategóriások) ahol akár 5.1-es hangkártya van.

Dedikált hangkártya meg csak akkor kell, ha:

1) hangb*zi vagy, vagyis a zene neked csak akkor jó a vájt füleddel, ha stúdió minőségű RAW fájl

2) olyan HD minőségű videókat akarsz (vagy nem feltétlenül HD) hallgatni, ahol van 5.1 vagy 7.1-es hang, aminek van értelme.

Második opció esetén kell egy jó hangrendszer is. Első esetén az agyász :P

Komolyra fordítva: az emberek legnagyobb részének bőven elég a sztereó+mikrofon megoldás, amit nyújt egy integrált alaplapi. Ilyen szintű felhasználás mellett fölösleges bármilyen jobb kártya, mert csak pénzkidobás.

Ha viszont profibban művelsz valamit, vagy tényleg olyan filmeket nézel (és van rá megfelelő hangrendszered) akkor megéri. Egyéb esetben nem.

2012. júl. 9. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, Sir Butcher és az elsőnek is (neharagudj, hogy nem jegyeztem meg a neved:( )

akkor mi van, ha nem nézni, hanem vágni szerkeszteni szoktam?

habár gondolom akkor tökmindegy, mert csak a visszahallgatásnál más....

végülis imádom a hangot, de nekem megteszi,hogy egy jó fülessel megy az egész :D

2012. júl. 9. 21:58
 4/4 anonim válasza:

Régi téma, egy ideje nem firtatta senki ezt a kérdést, mostanáig, mikoris elém került egy FTS PC, és bizony az alaplapon (D2679-A1) nincs hangkártya. Sem a hátoldalon, se az előlapon nincs semmiféle hangeszköz csatlakoztatási lehetőség. Nekirugaszkodtam, hogy akkor majd én teszek bele hangkártyát, de még aljzat sincs a deszkán, amibe bele tudnám rakni. Kár, mert a gép egyébként hibátlanul működik, de nem ismerek egyetlen süketet sem, akinek ez hasznára lenne így.

Itt egy hasonló deszka, szintén süketnémáknak:

[link]

2021. szept. 19. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!