Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hangkártya hűtő probléma,...

Blazeeee kérdése:

Hangkártya hűtő probléma, LEESIK. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

A gépembe az egyetlen korszerűnek minősíthető hardware a hangkártya, amit 1 éve vettem.

A gépemet ( ha ideges vagyok ) "külső behatások szokták érni", és egyszer leesett a hangkártyáról a hűtőborda. Egyszer visszaragasztottam teknokollal(tudom, hogy nem így írják, ne köss bele), ami ráégett, és megint leesett. azután gyurmaragasztóval próbáltam megoldani, több kevesebb sikerrel, mert 2 naponta leesett, és a fele szintén ráégett a hangkártyára. már vagy 2000 Ft-nyi gyurmaragasztóm ment rá, és az után érdeklődnék, hogy lehetne a helyén tartani. most éppen fejjel lefelé van a gépem, mert így nem esik le, fentmarad.

2012. máj. 19. 21:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha tényleg igaz a sztori, akkor nem sok értelme van annak a hűtőnek így.
2012. máj. 19. 21:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha a technocoltól meg a gyurmaragasztótól nem lett még semmi baja, akkor először is menj el a templomba és adj hálat az Úrnak.

Nem tudom milyen kártyáról van szó, de azt a cuccost érdemes lenne levakarni onnét. Ha a chipen van a kence, akkor problémás és érdemes lenne garancia-ügyben eljárnod (gondolom van rá, reménykedj hogy az akciózásoddal nem veszti érvényét). Ha nem túl vészes, mert a lapkán kevésbé zavaró helyen van, akkor hígitóval vagy WD40-el próbáldd meg leszedni.

A hűtőbordát meg általában felülre szokták rakni, tehát ezért eleve nem is értem, hogy esik le, meg miért nincs rögzítése, de hővezető-ragasztópasztával kennd be az alját és úgy ragdd vissza. Esetleg kereshetsz még olyan kétoldalas ragasztót ami hővezető, de az ilyen technocolos meg egyéb megoldásokat felejtsdd el gyorsan! Egyrészt nem tudod hogy vezeti-e az áramot (ha igen, meggyilkolhatja a kártyát, sőt az egész gépet), másrészt a hőt sem biztos (ha nem adja át a hőt, olyan mintha nem lenen hűtő).

2012. máj. 19. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!