Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Túlmelegedett processzor,...

Túlmelegedett processzor, letört alaplapi alkatrész. Mit tehetek, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Üdv! Előzőleg elköszönt tőlem a gépem, mivel egy processzor túlmelegedés jelzés után leállítottam és lekaptam róla a hűtőt, hogy kitakarítsam. Persze hajnalban annyira már nem vagyok türelmes, ezért a processzor hűtő visszarakása után a gép nem indult. Mint másnap kiderült, letört az alaplapról egy smd dióda, ami kb. egy 1 milliméteres alkatrész és nem lehet javítani. Az alaplap nem ad sípolást, el sem jut a post-ig, ha csak a proci van benne és semmi más. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek magával ránthatta-e a processzort is az alaplap vagy csak az alaplapra kell gyanakodnom, mert arról tört le az alkatrész? Nem tudom kipróbálni a processzort sehol sem sajnos és nagyon félek, hogyha új alaplapot veszek, akkor esetleg nem fog menni a processzor benne?

A másik kérdésem pedig az lenne felétek, hogy szerintetek okozhat-e problémát, ha a processzor hűtőt tartó 4 láb közül az egyik csak lötyögve tartja a hűtőt a helyén? Tehát maga a hűtő és a borda nem mozog, mert 3 láb stabilan fogja, de lehet-e bajom belőle az új alaplapban, ha a 4. láb nem fog rendesen?

Köszi a válaszokat.

2012. júl. 5. 00:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Erossen gondolkodom. Vagy a letort processor huto miatt melegedett tul a proci amit a lap nem birt, igy felhevult az a kis dioda, vagy a dioda szalt el... ezekre mar biztos vagyok h te is rajottel. Oszinte leszek, nem talalkoztam meg ilyennel, nem tudom mit tegyel, bocs
2012. júl. 5. 01:06
 2/4 A kérdező kommentje:
A túlmelegedés után törtem le a processzor hűtő egyik lábát véletlenül, ami - mint később kiderült - letörte az alaplapról a diódát is.
2012. júl. 5. 01:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát....

Első teendő!

Nem kapkodsz! Ha remeg a kéz, dobj be egy felest!

Második:

Mielőtt szerelni kezdesz, nagyfelbontású fotó mindenről, hogy legyen mihez hasonlítani!

Mivel ez most nincs, keress a neten jóféle fotókat amin megtalálod a hiányzó alkatrész kinézetét!

ha megvan

Keress az alaplapon uyganolyan kinézetűt, mert nyilván nem az az egyféle van abbóla z alkatrészből ahnem elszórtan vagy még 8-10 ugyanolyan.

Ha ez is megvan akkor próbáld bemérni.

Ha ez nem megy akkor szedj szét hibás nem hazsnálható más kütyüket, és keress hasonló kinézetű és méretű alkatrészt mint ami hiányzik, aztán forraszd a hiányzó helyére, és bízz benne, hogy elindul és nem dob le még négy másikat, ha épöp nem kompatibilisak...

ennyit tehetsz, vagy keresel egy szervízet, és 5 ezres rezsióradíjért plusz alkatrész megcsinálják, de lehet keveset írtam.

2012. júl. 5. 01:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem szeretek hajnalban inni, de máskor úgy lesz, ígérem! Egyébként felkerestem pár szervizt, akik ilyeneket csinálnak és horribilis árajánlatokat kaptam. Volt, ahol azt mondták, hogy inkább vegyek egy használtat.

Nem ez a gondom most, hanem a legfőbb problémám az az, hogy nem ölte-e meg a processzort is? Nem tudom, hogy az alaplap vagy a processzor a ludas, esetleg mindkettő. Nem tudom kipróbálni másik alaplapban a processzort, új alaplapot akarok venni, csak félek, hogy esetleg a processzor is halott.

2012. júl. 5. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!