Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Villog a monitorom, mi lehet...

Villog a monitorom, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Régebben csak pár óra eltelte után, de most már egyre gyakrabban. Volt egy időszak, amikor egyáltalán semmi probléma nem volt vele, de arra gyanakszom, hogy a nagy meleg miatt lehet, meg hogy működés közben felmelegszik. Mert ha kikapcsolom 10-15 percre, akkor utána egy darabig nem villog, viszont most már ez se segít sokat, mert egyre kevesebb idő után kezd el villogni.

Próbáltam mindent: különböző beállításokat, kipróbáltam más gépen is és ugyanez a probléma, kábelcsere is volt, videokártyával minden oké és az illesztőjével is.

Amit tapasztalok: használat közben egy villanás erejéig a képernyőről eltűnik a kép és fehér alapon vékony színes, függőleges csíkok/vonalak sokasága jelenik meg, majd szinte azonnal eltűnik és ez az idő elteltével egyre gyorsabban, szinte félmásodpercenként villog, amíg ki nem kapcsolom a monitort. 60 Hz-re van állítva, a lehető legalacsonyabbra a frissítés, mert ha 75-re rakom, akkor még hamarabb elkezd villogni és sokkal erőteljesebben. Felbontást, színt, fényt, mindent próbáltam átállítani, de semmi sem vált be. Egy ASUS vW22OD monitorom van egyébként. Ha meg lehet javítani, hol lehet olcsón és megéri-e? Illetve ha nem, hol lehet legolcsóbban jó minőségű használt/nem használt monitort vásárolni Budapesten? Előre is köszönöm a segítséget!

2012. júl. 3. 10:01
 1/1 anonim ***** válasza:
Bizonyára meg lehet javíttatni. Keress fel egy TV szerelő üzletet, ott általában foglalkoznak ilyesmivel. Körülbelül 5-6 ezer forintos tétel egy ilyen javítás, jó esetben. Használt monitort sose vegyél, mert sokat számít a kor az lcd és led monitoroknál. Ha katódsugárcsövesről van szó, akkor azt már ki is dobhatod, mert nem érdemes foglalkozni vele.
2012. júl. 5. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!