Lehet e konnektorból üzemeltetni ventilátorokat?
Mármint ilyen pc hűtőkre gondolok. Az a tervem hogy egy hűtőpadot csinálok 3 fan-ból.
1: elég nagynak tűnik, DC12V 1.20W nem tudom mekkora lehet h 2amper
2: kisebb, ez is 12Vos
3. elég kicsi- egy régi videókártyáról szedtem le; DC12V 0.08 amper
És olyan adaptert hol lehet venni? Hogy kéne rákötnöm?
Remélem semmi bajom nem lesz, de nem akarok kiadni 7-10 ezer forintokat egy hűtőpadért...annyiért már vannak normálisak..
Transzformátor kell hozzá és akkor igen. Transzformátor például a telefon töltő is csak ott a kimenő feszültség átlagosan kb. csak 5V az áramerősség pedig 0.9A tehát az nem lesz elég.
De vigyázz magadra nagyon. Mindig legyen kihúzva, forrasszad, és utána jól szigeteld le. 1Amper már nagyon veszélyes lehet a vérrögök miatt.
Életemben nem olvastam még ekkora hülyeséget.
Gondolom nincs villanyszerelői végzettséged.
Engem 1x rázót meg áram, kis koromban, vizes kézzel fogtam meg a konnektort, nem lett semmi bajom, de ilyen kék izé futott végig a kezemen, és zsibbasztó érzés volt.
Örülök hogy nem haltam meg, és nem lett semmi maradandó sérülésem.
De először összeraknám, azután dugnám be a konnektorba(teljesen le szigetelnék mindent rajta)
Tehát először összeszerelném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!