Mi a különbség a processzorok között?
kétmagos i3 és i5
négymagos i5 és i7 között
ha mindegyik ugyan annyi Ghz-en megy
Leegyszerűsítve: más a felépítésük.
"kétmagos i3 és i5 "
Most itt pontosan melyikre gondolsz? LGA1155 vagy LGA1156 foglalatúra, esetleg laptop processzorra?
i3-ban nincs Turbo Frekvencia, i5-ben van. (Kétmagosoknál) Többet erről nem tudok.
Viszont a 1155-ös i5-i7-ek közt a legnagyobb (teljesítménybeli) különbség ott van, hogy az i5 4 magos és 4 szálas, az i7 pedig 4 magos és 8 szálas. Magyarul míg az i5 4db fizikai maggal és 4db "virtuális maggal" (tudom, hogy nem ez a korrekt megfogalmazás de másképp nem tudom érthetően levezetni) rendelkezik addig az i7 4 fizikailag is különálló maggal de ugyanakkor 8db "virtuális maggal". A Win7 simán azt mondja az i7-re, hogy 8-magos. Holott persze azért bőven nem. GHz régóta nem mérvadó. Játékra bőven elég egy i5-2500K.
# 2 nem csak a magok száma, hisz lehetnek más eltérések is. pl SB i3 vs Clarkdale i5 stb...
Szóval kérdező könnyebb lenne pontos típusokat összevetni.
"i3-ban nincs Turbo Frekvencia, i5-ben van. (Kétmagosoknál)"
És 4-nél is ugyanúgy.
"Magyarul míg az i5 4db fizikai maggal és 4db "virtuális maggal" (tudom, hogy nem ez a korrekt megfogalmazás de másképp nem tudom érthetően levezetni)"
4 magos, 4 szálas, nincs semmi féle virtuális magja. Az i7-nek van a 4 fizikai feldolgozó egységen kívül 4 virtuálisa.
"hyper threading technológiának hívják, egyszerű, de nagyszerű dolog. :)"
Egyszerűnek egyszerű, de hatásfokából adódóan nem biztos, hogy nagyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!