Mennyibe kerülhet egy új processzor egy hp compaq 8510p laptoba?
Ha nagy teljesítmény kell, meg a tuning is szempont, akkor asztali gépet kell venni. A laptop csak bohóckodni jó. Persze nem azt mondom, hogy semmire nem jók, de ahol már tényleg komoly CPU és/vagy GPU teljesítmény kell, oda kevesek.
Miért kéne erősebb proci, mihez érzed kevésnek a mostani vasadat? Mert ha a rendszert szeretnéd pörgősebbre hajtani, akkor inkább egy SSD lenne a megoldás.
Nem tudom ki terjeszti ezt a szédületes nagy baromságot, hogy a lapotokba nem lehet processzort cserélni? Csak jól fel kéne rúgni.
DE IGEN LEHET!
Hogy megéri-e?
NEM!
Egyrészt mert drága az új proci és nehéz beszerezni, másrészt mert nem biztos, hogy az adott típus hűtőrendszere az új procihoz is jó lesz.
A beleforrasztott procik egyébként csak az netbook -okra jellemzők, pl. Intel Atom, Nvidia ION, VIA EPIA, stb..
A laptopokba meg cserélhető, mindenféle méregdrága forrasztómasina nélkül. Kérdés, hogy megéri-e.
2,2GHz helyett 2,4? Nincs 10% különbség se, kb meg se fogod érezni és mindez 25k-ért. Nagyszerű.
Vagy esetleg a mostani 1 magos? Biztos, hogy működni fog benne az új proci? Elég lesz a laptop hűtése? Nem olyan egyszerű dolog ez szerintem...ha ugyanolyan típusú prociból veszel 200MHz-cel gyorsabbat, akkor felesleges rá költeni, ha teljesen más az új CPU, akkor kétséges a csere sikere szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!