Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyibe kerülhet egy új...

DR.X kérdése:

Mennyibe kerülhet egy új processzor egy hp compaq 8510p laptoba?

Figyelt kérdés
most egy 2,2ghz-s van benne de nagyobbat akarok

#GHz #laptop.processzor
2012. jún. 23. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet kicserélni a processzorját, mivel az bele van integrálva az alaplapba, esetleg turboval növelheted a ghz-t, esetleg 2.5ghz-re.Ha nem lehet akkor új laptop.
2012. jún. 23. 20:13
 2/8 A kérdező kommentje:
és mennyibe kerülhet így felturbózni??
2012. jún. 23. 20:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nagy teljesítmény kell, meg a tuning is szempont, akkor asztali gépet kell venni. A laptop csak bohóckodni jó. Persze nem azt mondom, hogy semmire nem jók, de ahol már tényleg komoly CPU és/vagy GPU teljesítmény kell, oda kevesek.

Miért kéne erősebb proci, mihez érzed kevésnek a mostani vasadat? Mert ha a rendszert szeretnéd pörgősebbre hajtani, akkor inkább egy SSD lenne a megoldás.

2012. jún. 23. 20:40
 4/8 P.O.C. ***** válasza:

Nem tudom ki terjeszti ezt a szédületes nagy baromságot, hogy a lapotokba nem lehet processzort cserélni? Csak jól fel kéne rúgni.

DE IGEN LEHET!

Hogy megéri-e?

NEM!

Egyrészt mert drága az új proci és nehéz beszerezni, másrészt mert nem biztos, hogy az adott típus hűtőrendszere az új procihoz is jó lesz.

A beleforrasztott procik egyébként csak az netbook -okra jellemzők, pl. Intel Atom, Nvidia ION, VIA EPIA, stb..

A laptopokba meg cserélhető, mindenféle méregdrága forrasztómasina nélkül. Kérdés, hogy megéri-e.

2012. jún. 23. 20:46
 5/8 A kérdező kommentje:
nem nagy játékokkal akarok játszani de azért egy 2,4ghz-ig felvinni nem battlefield 3mmal akarok vele játszani
2012. jún. 24. 19:54
 6/8 A kérdező kommentje:
most fogok egyet venni 25k-ért és két magos 2.4ghz sztem megéri
2012. jún. 27. 09:20
 7/8 anonim ***** válasza:

2,2GHz helyett 2,4? Nincs 10% különbség se, kb meg se fogod érezni és mindez 25k-ért. Nagyszerű.

Vagy esetleg a mostani 1 magos? Biztos, hogy működni fog benne az új proci? Elég lesz a laptop hűtése? Nem olyan egyszerű dolog ez szerintem...ha ugyanolyan típusú prociból veszel 200MHz-cel gyorsabbat, akkor felesleges rá költeni, ha teljesen más az új CPU, akkor kétséges a csere sikere szerintem.

2012. jún. 27. 10:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen megéri mert a mostani gyenge intel centrino és egymagos a de a másik dual core lesz és igen az a 200MHZ is sokat számít. Amúgy van hozzá egy cooler master notepal u3 úgyhogy a hűtéssel nincs gond.
2012. jún. 28. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!