Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Bulldozer x8 FX-8150...

AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz AM3+ Processzor. Ez mellé mi kellhet, hogy menjen is?

Figyelt kérdés
Nemsokára egy processzorcserét szeretnék végezni a gépemen... a jelenlegi processzorom: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor (2CPUs), ~ˇ3.0GHZ... Egy ilyenre, vagy legalábbis valami hasonlóra szeretném majd cserélni: AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz AM3+ Processzor.... Az lenne a kérdésem, hogy milyen alaplapot vegyek hozzá? Window7em van 64 bit, ez megfelelő? RAMot mennyit tegyek még bele? (6GB) + 1TB a vinyón... A legújabb leggépigényesebb játékokat szeretném rajta látni szal... :s Ja és a grafikus kártyám: Nvidia GeForce GT 430 1024MB..... Ezt csak azért, mert a Sims 3 nem ismeri fel és sajnos nem tudok mit tenni ellene. Talán ezügyben is tud valaki segíteni... De a fő kérdésem, hogy mi kell ehhez a procihoz amit venni akarok... Tulkép, majd valamikor télen vagy tavasszal venném szal lehet h elviszik addigra, de vmi hasonlót akarok minimum 8 magosat.. :)) Előre is köszi a helpet!

2012. jún. 23. 15:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Először is, játékra nagyon felesleges egy FX-8150. Olcsóbban kapsz olyat, ami játékra jobb. Az FX-8150 csak ott jó, ahol tényleg ki lehet használni a 8 "magot", de ez nem a játékokra igaz.Majd ha a játékok 8 magot igényelnek, addigra már ez a proci kevés lesz. Elég egy Phenom II X4 945, vagy FX-6100 is, vagy Intelből egy I5-2320 például. Egyébként az a GT430 szerintem kevés lesz "A legújabb leggépigényesebb játékok futtatására" élvezhető játékélmény mellett, tehát azt is cserélni kellene majd, addig felesleges milyen erős processzort veszel, ha a VGA lesz a szűk keresztmetszet.

"majd valamikor télen vagy tavasszal venném"

Akkor inkább ezt a kérdést tedd fel, ha aktuális lesz a vásárlás, addig felesleges tervezgetni, mert az árak is változni fognak, és újabb processzorok is jönni fognak:)

2012. jún. 23. 15:14
 2/20 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor 1 4 magos talán elmegy nálam is. De ez mellett még a sulimra is használni akarom a gépet, szal lehet h tényleg 6 vagy 8 magosat veszek. Mert elvileg 4.ben már olyan progikat kapunk amik leginkább a CPUt zabálják előszeretettel, szal ott szükség lesz a 8 magra... :) de addig még meglátom. Az árak változására gondoltam, és arra is, hogy új procik is lesznek, ezért írtam ki, hogy egy olyat vagy egy hasonlót szeretnék venni. :) a GPUt és a hangkártyát 100% hogy cserélni fogom, mert ez még az én kereteimnek sem elég xd... Szalk köszi. :) Azért még várom a válaszokat remélem tud valaki mondani egy olyan CPUt ami játékokra és 3Ds szerkesztő programokra is kiválóan működik... :)
2012. jún. 23. 15:29
 3/20 anonim ***** válasza:
Mint ahogy leírták előttem is, felesleges 8 magos procit venni játékra, mivel nem tudják kihasználni a maiak.
2012. jún. 23. 15:31
 4/20 anonim ***** válasza:
Az általam írt processzorok egész jók 3D-re, főleg az i5-2320. :) Hangkártyát külön szerintem felesleges venned, kivéve ha saját hangstúdiód van:) Az alaplapon van integrálva általában 7.1-es hangkártya, szerintem az elég:)
2012. jún. 23. 15:32
 5/20 anonim ***** válasza:

Először is egy ilyen procihoz kéne egy AM3+ foglalattal és megfelelő támogatással (pl: 125W TDP) rendelkező alaplap és ehhez meg DDR3 memória. RAM-ból elég lehet 4GB, de ilyen árak mellett bevállalható a 8GB, hogy sokáig nem legyen kapacitás problémája a felhasználónak. 4GB vagy több memóriához mindenképpen 64 bites oprendszer ajánlott. Játékra elsősorban a videokártyára kell koncentrálni és a GT 430 egy elég gyenge kártya! A Bulldozer alapú FX processzornak jön lassan a hatékonyabb Piledriver utódja, inkább ezekre koncentrálnék. Igaz ennyire korán teljesen felesleges terveket szőni, inkább közvetlenül a vásárlás előtti hetekben érdemes infókat gyűjtened.

Ahogy látom van egy AM3-as procid és talán egy AM3-as alaplapod 6GB memóriával. Ha így van, akkor talán érdemes lenne szerezned egy Phenom II X4 procit (főleg amíg kaphatóak és jó áron is vannak X4 945 és 965 BE-s példányok) illetve egy értelmes videokártyát (HD6870, HD7850) és kész...jelentősen javíthatnál a játékos képességeken.

2012. jún. 23. 15:34
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat. Azt hiszem a GPUt cserélni fogom egy kicsit jobbra. Most már csak azt nem értem (mert néztem egy másik oldalon), hogy Intel vagy AMD jobb játékokra, és miért?
2012. jún. 23. 17:30
 7/20 anonim ***** válasza:

"Intel vagy AMD jobb játékokra, és miért?"

Ez most így nyers. Attól függ milyen árkategóriát nézel.. Alsóbb kategóriában általában az AMD, de olyan 45K körül már az LGA1155 foglalatú i5 processzorokat érdemes nézegetni.

2012. jún. 23. 17:32
 8/20 A kérdező kommentje:
Alapvetően a prociért képes lennék 45kt fizetni, de max 50-55k.... Ez lecsökken akkor, ha alaplapot kell cserélnem mellé és egy kicsit erősebb VGTt vennem bele... Szal.... én inkább a VGA nélkül számolnám tehát ha alaplap csere van akkor max 30-35k, ha nincs 50-55k.... De gondolom az i7es jobban megérné... :)
2012. jún. 23. 17:47
 9/20 anonim ***** válasza:
Játékra jelenleg egy i5-nél erősebb nem kell. Prociból akkor szerintem mindenképp FX-6100at vegyél, mert játék jó lesz, 35k körül van. Nos az alaplapod pontos típusa érdekelne, hogy megnézzük, kompatibilis-e az FX-6100zal. Ha nem, akkor egy 11-15 ezres alaplap is megteszi neki:)
2012. jún. 23. 18:15
 10/20 anonim ***** válasza:
De ismétlem, okosabbak leszünk, ha aktuális lesz a vásárlás, addig felesleges találgatni, melyik lenne a neked legjobban megfelelő:)
2012. jún. 23. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!