Ha nagyon dörög az ég, ki kell kapcsolni a laptopot?
Nem valószínű, hogy tönkremenne, mert ma már minden biztonsági funkcióval elvan látva a táp, de a kockázat megvan.
2012. jún. 22. 19:50
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Lehet még egy kérdésem? Az normális egyébként hogy amikor töltöm a aksit pl. mint az előbb akkor nagyon forró a töltő Szinte éget....ha csak simán a töltőről használjuk, akkor is sokszor nagyon meleg. Gondolom ez normális valamennyire vagy nem? :)
Miért nem tartod benne mindig az akksit?
Amúgy városban többnyire megoldott a villámhárítás, otthon én a családi házunkban általában kihúzom ha nagy vihar van.
2012. jún. 22. 20:38
4/11 A kérdező kommentje:
Azért nem tartom benne mindig az aksit, mert köztudott hogy nem szabad együtt használni a kettőt. Hamar elromlik úgy az akkumlátor. Meg minek használni együtt a kettőt amikor ha az ember itthon van akkor használhatja kábelről is. Valamint a kettő együttes használatánál az töltő baromi forró. Így ha olyan helyre megyek előtte kikapcsolva feltöltőm és csak akkumlátorról használom amíg bírja.
Ha vihar van akkor nem csak kikapcsolom a laptopom, de a modemet is kihúzom.
2012. jún. 23. 08:57
"mert köztudott hogy nem szabad együtt használni a kettőt"...hülyeség, de ha neked így jobb, akkor használd így :)
2012. jún. 23. 17:04
7/11 A kérdező kommentje:
hát figyelj, egyik ismerősöm együtt használta a kettőt és az aksija teljesen tönkre ment. töltő nélkül már nem is lehetett használni....azt mondta a számítógépes pasas amikor vissza vitte a gépét mert garanciás volt, h köztudottan nem ajánlatos a kettőt együtt használni...és igen a használati útmutatóban benne is van...a telefonodat sem úgy használod hogy állandóan töltőre van dugva nem? Na mindegy ,mi ezt így tudjuk és nagyon sok ismerősünk akinek laptopja, notebookja van nem használja a kettőt együtt mert azzal csak az aksi élettartamát rontja folyamatosan...nekem 2 év után is 100%ra feltöltődik és 3,5-4 órát bír ki. Szerintem nem mindegy h 20%ot vagy 100% ot bír. Az aksi meg nem 2 ft hogy évente vegyem, azért mert nem rendeltetésszerűen használom.
8/11 A kérdező kommentje:
igen egyébként nekem is notebookom, vagy de megszokásból laptopnak hívom. Toshiba-m van, ajánlanám a következőt, arról hogyan kell használni az akksit...stb. stb.Itt szó nem esik arról h a kettő együtt is lehetne használni. Ebben arról van szó hogyan kell használni a kettőt külön-külön hogy az élettartama minél tovább tartson. Én amint említettem 2 éve betartom ezeket nagyjából és még mindig 100%ig lehet tölteni és 3,5-4 órát bír ki.
OLVASD EL: [link]
"köztudottan nem ajánlatos a kettőt együtt használni"
Ez általános tévhit. A mai és pár éves laptopokban Lithium-Ionos akkuk vannak, aminek van egy természetes öregedési folyamata, az élettartama akkor is csökken ha kiveszed, és az átlag akkuk élettartama 1,5-3 év, többnyire a gyártók is 1 évet vállalnak rájuk, nem ok nélkül. Van 1-2 trükközés amivel lehet húzni halasztani, de véleményem szerint arra van az akku hogy használjuk, meg egy esetleges áramingadozás könnyebben kivégzi a gépet, és egy alaplap csere még mindig fájóbb kiadás.
Érdemes ezt is elolvasni, bár csak origo cikk, de a lényeg benne van:
[link]
Az mondjuk nem mérvadó hogy 100%-ra feltöltődik, inkább tegyél fel egy aida64-et, és azzal meg lehet nézni a laptopakku elhasználtságát %-ban...sokkal többetmondóbb adat.
2012. jún. 24. 11:04
10/11 A kérdező kommentje:
Értem, hát nekem ezt mondták...és tapasztalatból mondta az az 1-2 ismerős akiknek azt mondták azért romlott el mert együtt használta a kettőt. Egyébként együtt használva 5x olyan forró a töltő mint ha csak magában használom...
Kapcsolódó kérdések: