Sapphire HD 4870 Vapor-X 2GB vagy Zotac GTX 260 Synergy Edition?
Nekem gtx260 van, ebben az árkategóriában én ezt választanám.
De nézd meg amiket te gasználsz azok melyiken jobbak:
Úgy számold hogy buszszélesség * memóruasebesség.
Ennyi adatot tud forgalmazni.
Hiába van 4* annyi ha azt fele ilyen sebességgel teszi nem tudod kihasználni.
Ezért nem látsz különbséget sok játékban 2 Gb. ramos és 512 ramos kártya közt.
Azaz minél nagyobb a busz szélességa annál inkább előjöna a különbség, de pl. 128bites szélességnél 512-nél több felesleges luxus.
256 szélességnél 768-nál több felesleges...
De nézz teszteket, a gyakorlat számít, teljesen mindegy miből mennyi írnak a kártyára, sokszor úgy szerelik ezeket (nvidiákat is) a marketing miatt hogy ki nem használható dolgokat raknak bele.
Az egyetlen ami számít, pl. crysist akarok tolni, megnézem teszten melyik teljesít jobban és mennyibe kerül és azt veszem ami belefér.
A többi nem érdekes, a cikkírók szeretnek okoskodni, nem kell velük foglalkozni.
Ők se tudják mit hoz a jövő, ilyenekre nem kell adni.
Kösz szépen a választ.
Valszeg marad az nVidia, meggyőztél!
Úgy is mindent erre optimalizálnak, illetve van PhysX.
Azt viszont nem tudom, hogy 896MB ram mennyire elég.. ?
Felbontás függő is, ezek az 1gb.-k az 1920/1080-ra vannak.
Ha full hd-n nyomod akkor lehet szükséged több memóriára, egyébbként mindenre elég lesz.
"Állítólag a mai játékokban, mint pl. a Gta V lesz már a 4870 fog kiteljesedni.."
Ezt magyarázd már el.
"256 szélességnél 768-nál több felesleges..."
Véletlen a 768 mellé nem 192bitet akartál írni?
"a cikkírók szeretnek okoskodni,"
????
"Úgy is mindent erre optimalizálnak, illetve van PhysX. "
Egyrészről a legújabb játékok előtt többször villog a gaming evoled felirat, másrészről a PhysX viccnek talán jó. Kevés játék használja, másrészről ami használja is az újabbaknál, ott a GTX 260-nál nem fogsz annyira bővelkedni az fps-ben, hogy kedvedre kapcsolgasd.
Szóval kettő közül én a HD 4870-et vinném, de szívem szerint egyiket se. Menyiért akarsz vga-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!