Mekkora baj az ha a merevlemezemen van 124 gyenge szektor?
Ma lefuttattam a Hard Disk Sentinel-t és az eredmény 124 gyenge szektor lett. Ez nem végleges eredmény mert az előtt állítottam le hogy kiírta volna hogy kész. 120 percet írt a tesztre, de miután már 1 órája írta hogy 1 perc van hátra (180 percet ment összesen) bazártam. Nem volt lefagyva, csak már 60 perce írta hogy 1 perc mulva vége. Holnap rányomom megint és hagyom hogy végig ellenőrizze akkor is ha az 12 óráig tart majd és akkor írok majd végeredményt, de a jelen állás szerint 124 gyenge és 0 rosz van. 52%-os a kondíciója és még 404 napot ír a használatra. Ez mit jelent? Használhatom még tovább rendszerlemezként? Egyébként tegnap óta nagyon belassult a gépem, de lefuttattam egy chdisk-et és azóta megint normális. Tervezem hogy lementem az adatokat róla és csinálok egy nagy formázást.
Egy 500 gigás sata2-es WD winyóról van szó 32 megás pufferrel. 2 partíció van rajta egy ~400-as és egy ~100-as. az utóbbin van a win 7. Szal meddig fogja még bírni szerintetek?
Majdnem elfelejtettem, a CHDISK 12Kb-ot írt a rossz szektorba, de a HDS nem írt semmit.
Túl sokat ne várj tőle. Lehet, hogy 404 nap múlva megy tönkre, de lehet hogy holnap.
Minél hamarabb mentsél le róla minden fontos dokumentumot, fájlt nehogy késő legyen. Ha már tönkre ment akkor nagyon drága mulatság lesz lementeni róla, és otthoni körülmények között nagy valószínűséggel nem is fog sikerülni (Kürt Kft)
Valószínűleg a rossz szektorok továbbra is vannak a merevlemezeden. Csak a rendszer ami fut raja egy idő után átmásolja egy használható területre a tartalmát. Ha meg tudja tenni akkor a rossz szektor továbbra is megmarad, de írni már nem tud rá az oprendszer, mert nem is fogja látni.
A HDD ellenőrző program pedig ekkor lehet, hogy kiveszi a hibás szektorok listájából, mert többet úgysem lehet használni. Ezért csökkenhet a hibás szektorok száma.
Vannak olyan hibás szektor jelzések is amit a rendszer nem tud eldönteni, hogy hibás-e vagy jó. Ilyenkor inkább hibásnak jelöli meg addig amíg újabb ellenőrzéskor ki nem derül, hogy hibás vagy jó. Ilyen esetekben is csökkenhetnek a hibás szektorok számai.
Egy valamit azonban ne felejts el :
Ennyi hibás szektor csak úgy nem keletkezik, és csak úgy nem javul meg. Valamilyen hiba biztos, hogy van csak azt nem lehet előre megmondani meg marad még működőképes a HDD-d.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!