A BIOS beérzékeli a winchestert de a Windows telepítő nem, mi a megoldás?
Raid 05:08.0 samsung hd753lj 750GB winchesterrol van szó ,eredetileg 2x 750gb volt ,egy master és egy slave..levettem a jumpert és a slavera akarom feltenni a windows
mi lehet a gond?
most drivert akarok leszedni hozzá csak fogalmam sincs hol keressem
Szia, a lap az 100% hogy MSI P35 neo , rá van írva
csináltam a bios beállításokról egy videót nézd meg légyszi
http://www.youtube.com/watch?v=ycGfuQrpisI
és ezt nem értem, ha egyszer mindent letiltok akkor miért írja ki még mindig:\ vagy meg van buherálva vagy mi lehet? :O
1. Először is csinálj egy cmos resetet, mert amit a videót látni, az a bios beállítások aprólékos szétbarmolása. Áramot kihúzod, alaplapi elemet kiveszed egy fél percre (vagy a clear cmos jumpert átrakod egy kicsit, majd vissza).
2. A boot sequence képernyőn nyomj egy entert a 1st boot device soron, ahol most a 1st floppy drive látható. Ott ezen kívül még más dolgokat is látnod kell, többek között egy IDE:HL-DT-ST stb. kezdetű dvd meghajtót, illetve a hdd-t is ott kéne látnod felsorolva. Ha ott van, állítsd be rá és reboot. Persze csak ha van oprendszer a hdd-n. Ha nincs, akkor dvd-ről kéne bootolnod (mondjuk valami telepítőt). Ha van lemez a dvd-ben és mégsem bootol, vagy rossz a lemez, vagy rossz a dvd. Próbáld másik lemezzel.
3. Megnézném, felpörög-e a vinyó bekapcsoláskor, kicserélném a rá menő kábeleket. Ha ezek nem hoznak eredményt, akkor másik vinyót dugnék bele, hogy azt felismeri-e. Ha azt sem ismeri fel, akkor előfordulhat, hogy megadta magát az alaplapi sata vezérlő. 2-3 ezer forintért lehet venni pci-os sata vezérlőt, és ezzel a dolog kikerülhető.
Az egyes pontot mindenképpen csináld meg, a kettes pont pedig a megoldás szerintem a problémára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!