Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől van a "kék halál"?

Mitől van a "kék halál"?

Figyelt kérdés

Mikor használom a gépet (internet, film nézés stb.), egy idő után "kék halálba" megy át. Valamikor 1 óra után, de olyan is van hogy öt percenként csinálja ezt.

"A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.

Ha a leállítási üzenetben valamelyik illesztőprogram azonosítva van, tíltsa le vagy keressen frissítést a gyártónál. Vagy cserélje ki a videokártyáját.

Hiba üzenet:

***STOP: 0x000008E (0xc0000005, 0x00000000, 0xA976B4f0, 0x00000000)"

Még írja hogy frissítsem a BIOS-t, vagy csökkentett módban tíltsam le a gyorsító tárazást vagy mit.

De nem tudom hogy ezek mit jelentenek.

2009. júl. 4. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ez általában szoftver vagy hardver hibára utal.Ellenőrizd le hogy minden hardver kompatibilis-e a többi hardverral,vagy nézesd át hogy nem e romlott el valamilyen alkatrész.Ha új dolgot vettél a gépedbe lehet hogy az nem kompatibilis a bios verzióval.Frissíteni kell de kezdő felhasználónak nem ajánlom mert könnyen tönkreteheti a gépet!!Vagy esetleg olyan szoftver van a gépen ami nem a mostani op rendszeredhez való.

Amúgy mindig ezt írja ki ha kék halált ad be.

A hibakódok alapján is meglehet tudni hogy mi a baj.

2009. júl. 5. 00:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt is hallottam hogy ez alaplap hibára utal. Egyébként mostanában elég sok áramszünetet kapott. Lehet hogy ezért vannak a hibák?
2009. júl. 5. 08:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Ugyan ez a hibám volt. Újraindulás után nekem fel szokta ajánlani, hogy küldjek hibajelentést a Microsoftnak. Megtettem, egy idő után kiírta, hogy a vezeték nélküli lézeregerem a probléma, ami csak azért volt furcsa, mert vezetékes optikai egerem van. Kiderült, hogy hibásan települt fel az egér drivere, és ez okozta a hibát.

Valószínű, hogy neked is driverhibád van. Először szedj le egy BIOS frissítést, és telepítsd, a legjobb lenne, ha emellé újrainstallálnád az összes drivered, akár az opercáiós rendszerrel együtt.

2009. júl. 5. 11:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Most volt újra rakva az egész rendszer, nem régen. Még az is érdekes hogy amióta a mobile-netet használom azóta vannak ilyen hibák (a vezetékessel nem volt!) Én már erre is gondoltam. A BIOS frissítéshez meg nem nagyon merek hozzá fogni.
2009. júl. 5. 12:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a bajom.Én VGA-t vettem /Ati Radeon HD3650 Silent Magic/ és úgy tűnik, az alaplapom nem tudja rendesen kezelni./Asrock 4CoreDual SATA II/ Most gyúrok az új alaplapra, állítólag?! az megoldja a gondom.......:(
2009. júl. 5. 16:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Akkor simán lehet, hogy kimaradt valami driver, mert a Windows úgy-ahogy tudta magától felismerni és kezelni. Az egerem is tökéletesen működött, csak óránként kékhalált kaptam miatta.

Amúgy nekem is mobilnetem van. Az USB portokhoz telepítettél drivert? Lehet ez is a probléma.

2009. júl. 5. 17:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem, ahhoz külön nem. Csak amit az USB-Stick feltett (web'n'walk menager) azt használom!
2009. júl. 5. 19:25
 8/11 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Azt nem írtad hogy gyakori áramszünetet kapott!!

Akkor 100% hogy hardverhiba lesz.Először minden féleképpen teszteld le HDD t vagyis a winchestert főleg azt amin az operációs rendszer van.Én nekem is volt ilyen problémám de egy HDD cserével megoldódott.A HDD amúgy se bírja a sok újraindítást és hamar kipurcan tőle.Nem hiszem hogy a memóriákkal baj lenne de egy teszt azoknak se árt.Sok tesztprogramot le lehet tölteni.Ezeket vizsgáld vagy vizsgáltasd át és tuti hogy meglesz a bűnös alkatrész xD.BIOS frissítést meg nehogy elkezdj mert nem mindegy hogy milyet töltesz le az alaplapodhoz és hogy telepíted mert ha egy jelentéktelen dolgot is rosszul állítasz be hamar tönkreteheted az alaplapodat!!

2009. júl. 6. 18:42
 9/11 anonim ***** válasza:

18:42 vagyok megint xD :)

A többieknek.

Nem hiszem hogy egy egér hiba miatt kékhalált adna be hiszen az olyan jelentéktelen probléma ami nem indokolja a rendszer újraindítását hiszen a számítógépben nem tesz kárt maximum nem fog működni az egér .

16:28

Nekem is aty 3650 em van.Nagyon jó kis kártya.Biztos az alaplappal nem kompatibilis vagy régi hozzá a Bios.

Amúgy hány Mb os a kártya mert a Biosban megvan adva hogy meddig ismeri fel.Lehet hogy a tiéd 512 es de a biosban még csak 256 ig ismeri fel persze lehet hogy attól működni fog/kellene/.

2009. júl. 6. 18:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Most megfigyeltük hogy csak internetezéskor lép "kékbe", mikor játszom vagy filmet nézek vagy bármi mást akkor nem csinálja!
2009. júl. 6. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!