Melyik laptop jobb?
Toshiba Satellite-om van, és azt kell mondjam, nem mondanám nagyon jó vételnek ezekért az árakért. Tipikusan se nem jó se nem rossz laptop.
+ "Szép" display, de nem matt (persze kinek mi tetszik)
+ Relatíve jól bírja aksival
+ Webcam / Mikrofon rendben van
+ "Hardverileg" szerintem jó.
Viszont:
- Az enyémen mindössze 2 USB slot van, és ezeken is csak 2+1 (szinte kötelező mellé az usb hub, vagy lehet hogy csak én használok alaphangon 4-5 USB-s eszközt)
- Bluetooth-ot sehogy nem tudtam működésre bírni egy év alatt (ez sem fontos ma már, persze)
- Pocsék hangszórók (persze fejhallgatót vagy értelmesebb hangfalakat lehet hozzá vásárolni, szó se róla)
- A(z) - egyébként egészen kellemes, és "sajnos" numpaddal rendelkező - billentyűzet egy idő után megadja magát (= nem mindig "veszi az adást", gondolom a keyboard bufferrel lehet valami. ha az ember kiveszi az aksit majd visszadugja akkor pl. megjavul)
- Borzalmas touchpad (itt is meg kell említeni hogy lehet hogy más tudja jól kezelni, nekem nem ment...és hát alternatívának persze ott van mindig az egér)
- Nem kell kioktatni, tudom hogy az összes notebook nagyon gyorsan melegszik; de ez még annál is gyorsabban, pedig még hűtést is vettem alá és illene jól szellőznie. Havi 1-2x eljut oda, hogy "le kell állnia" (ha mondjuk egyszerre játszok+filmet nézek+netezek stb). Itt megjegyezném, hogy nem valami egyszerű a szétszedése, ami nem igazán jó, mert gyorsan telemegy porral és olyan hangja lesz mint egy rotációs kapának. Persze ez sem szempont, ha garis akkor egyébként se igazán szedheted szét.
Összességében nem csalódtam, de ez a pár apró hiba gyakran kiverte a biztosítékot, lehet hogy én fogtam ki a legszarabb modellt. Én azt mondom, fontold meg azért; nem fogsz rosszul járni ezekkel sem, de szerintem ennyi pénzért találsz jobbat (pl. a második válaszoló ajánlása egész jónak tűnt, bár részletesen nem néztem át és egyébként sem vagyok valami szaktekintély).
Köszönöm a válaszokat.
Én úgy olvastam több helyen, hogy az Asus k53-at nem nagyon ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!