IDES lapba rakott sata kártyára kötött hdd ről lehet bootolni?
Figyelt kérdés
Sikeresen SATAS hdd vettem ides lapomra... Régi hdd-m haldoklik ezért vettem egy Sata Seagatet. Új hdd nem tudok venni mert már nincs rá annyi keret. Viszont találtam olyat hogy ha sata kártyát raknék a gépembe (Dana nw-3114) akkor kompatibilis lenne a hdd meg az alaplap. Viszont olvastam bios állításokat meg hasonlókat.
Lehetséges sata kártyáról boottatni a rendszert? Illetve ha igen akkor az általam írt kártyával működne?
Vagy ha nem akkor mit javasoltok?
2012. jún. 9. 19:00
1/8 anonim válasza:
Elvileg lehetséges, de vakon sokat nem tudok mondani. Próbáld ki, és ha működik, működik. Ha nem, akkor sajnos kénytelen leszel egy IDE-s HDD-t vásárolni.
3/8 A kérdező kommentje:
montihun ezt kitudnád kicsit bővebben fejteni?
Biosban mit kellene állítanom neki? raid ként bootoljon? illetve ha megvan a bios beállításokkal nem kell neki utána valami drivert is adni mielőtt telepíteném az xp?
2012. jún. 9. 19:27
4/8 anonim válasza:
Mondjuk most hogy így jobban visszaemlékezek a driverrel szoptam, mert nem ismerte fel az xp telepítő a vinyót. Egészen odáig fajult a dolog, hogy floppyn adtam neki drivert. Magával a bootolással nekem semmit nem kellett állítgani biosban.
5/8 A kérdező kommentje:
Kapok hozzá driver cd. A driver cd lévő anyagot rakjam rá floppy-ra? Kel vagy 200 db floppy XD
2012. jún. 10. 12:47
6/8 anonim válasza:
Nem tudom nálad hogy megy, lehet hogy simán felismeri a vinyót, talán próbád ki. Telepítővel bebootolsz, friss installt választasz és ha nem jelenik meg a listában a vinyó, akkor van cumi. Amúgy a sata driver egy floppyra rá kell férjen.
7/8 A kérdező kommentje:
a sata drivert a cd ből nyerem ki? hogy tudom megállapítani hogy melyik a sata driver? illetve azt csak simán rámásolom a floppyra?
2012. jún. 10. 14:36
8/8 anonim válasza:
Ki lehet másolni, de mondom először nézd meg, hogy a telepítő látja-e a vinyót, mert ha látja nem kell tökörészni floppyval. Annál a pontnál még le lehet állítani a telepítőt anélkül hogy elveszne a régi windóz (nameg az másik vinyón is van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!