Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tegyek most, hogy jobb...

Mit tegyek most, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés

Az alaplapomba vettem ma egy 2 magos proceszort, de a játék még sem megy jobban, mint az 1 magossal...

Windows Xp sp 3-at használok.

Van 2 Gb ddr2 es ramom (1066 mhz en megy)

Processzor Fsb is 1066 megy, amúgy meg ez a proceszsor az: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00Ghz de 2.4 Ghz en megy nem tom miért... Nem 3 Ghz-en kéne mennie?

Vga geforce 1 gb os ddr3-as és a WOrld of Warcraft nevű játék full grafon 10 fps-t mutat...(1 magossal is kb ennyi volt)

Mi a baj? Meg amikor bekapcsolom a gépet, akkor ki ír valami processzor erorrt, pedig új a proci... (biosba nem tom mit kéne, mivel nem enged állítani a cpu mhz-en)

Mit kel tennem, hogy a legjobb teljesítményt elérjem ezzel a 2 magos procival? (Operácios rendszer váltás megoldaná, ha win 7 et raknék fel? vagy 2 magost szereti az xp sp3 is?/

Teljes gép adatom a következő: /Nem tudok semmit se lecserélni/...Nehezen tudtam ezt is össze rakatni...

2012. jún. 4. 20:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Sima Pentium 4 3.06GHz nek is vinie kelet volna WOW ot meg mindent

szóval sok probléma lehet a gépedel

valószinü ha "szakembered" rakta össze akkor azért...

mivel valószinüleg kontár még

persze lehet egyszer fog hozá érteni de hát eddigiekböl nem ugy látszik

ezért kell hivatalos szerviz ami megbizható is mert ám még ott is vanak olyanok sokszor akik azt se tudják mit csinálnak

2012. jún. 4. 21:49
 22/27 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok: Holnap beviszem szervizve azt kiderül... legroszabb esetben új alaplap lesz... de ide mindenképp megírom mi történt, hátha másnak is segítek vele...
2012. jún. 4. 21:50
 23/27 anonim ***** válasza:

oké ha normális szervvizbe viszed akkor megoldják elmodják

majd ird le igen mi volt illetve mi volt még

mert itt ne csak a procival van a gond hanem mással is

reméljük hogy az is az alaplapon van ami egyéb hibákat okozta

2012. jún. 4. 21:51
 24/27 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok ismét...

Na szóval felraktuk a legújabb bios frissítést a gépre és most a 2 magos procit így írja: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6850 @ 3.00GHZ 3.15 Ghz, 2,00 Gb RAM

Meg figyelésem alapján a wow nevű játék mint az egy magos processzorral, mint a két magos processzorral, akár 2.4 Ghz-et akár most 3.15 Ghz érzékelve úgyan úgy full grafon 10 fps... Tehát akkor nem a processzor a hibát, alaplap sem mivel bios frissítést kapott, Memorya sem mivel vadonat új, táp is meg lett nézve, tehát ami marad az a VGA. Utána jártam a VGA-nak és elvileg NEM játékra tervezték, hanem irodai gépekhez... Tehát ha lecserélem jobb VGA-ra akkor nem lesz semmi baj. De szerintem egy új alaplap sem fog ártani, majd kiderül... Továbbá a második mag hőmérséklete akár játék közben (wow) a hőmérséklete mindig állandó: kb 35-45 C'-os! Személy szerint azt gondolom, hogy egy ilyen jellegű játék mint a WORLD OF WARCRAFT nem igényel nagy gépigényt csak erős VGA-t, ami nincs meg. Továbbá a második mag nem fog működésbe lépni, amíg nem lesz mellette egy komoly VGA, elképzelhető ez?

Csak egy erősebb Vga tudja kihozni a második mag teljesítményét, ami meg tudná dolgoztatni... Mit gondoltok? (És még, annyit, hogy a bios már nem 1066MHz-en látja a CPU fsb-ét, hanem 1333Mhz-en.)

2012. jún. 5. 23:32
 25/27 anonim ***** válasza:

Érdekes bár etöl függetlenül már sok neki a mostani proci mivel nem ilyen alapba volt tervezve bios frísítésel sem.

wow nem tudom milyen verziójú t használsz eredetei e vagy valami régi tört stb.

most hogy hirtelen utána olvasgatsz és szakszerüen pŕobálod öszerakni atól még nem leszel valóban hozáértö na de mindegy

légy aban a tudatban hogy minden rendbe

de te is még igyis ara is jutotál hog új alaplap kelene

viszont ezeket már neked kel megoldanod tetudod milyen videokártyára van pénzed (netán hibás a videokártya? tesztelték az is?) stb...

van pár ismerösöd nem? konyitani te is konyitasz hozá szerviz is van

drága volt? szóval megoldhatod

ha amket mi irunk kiforgatod átalkitod akor eböl ugysem lesz semi

2012. jún. 6. 08:06
 26/27 anonim ***** válasza:
Amugy mért let a proci 3.15ghz re felhuzva? az aztán ténleg kelet:D
2012. jún. 6. 08:09
 27/27 A kérdező kommentje:

Szerintem biosban felhúzta a szervizben a csávó, de már lényegtelen, mert tuti az alaplapom nem kezeli...

Most ilyenre cserélem le az alaplapom és abba jó lesz a proci... : Asus P5G41T-M LX és ddr3-as ramot teszek bele 4 Gb ot 1333mhz-et és a procim is 1333 fsb-s szal jó lesz... Szerintetek? Persze marad a Vga-m is ami ddr3-as 1 Gb g210 -es Geforce, de azt is lefogom majd cserélni egy kb 20 ezer ft-osra ami játékra jobb... (ilyen 14-20 ezer ft között gondolkodom...)

2012. jún. 6. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!