A Gainward jó márka? Mernétek venni Gainward videókártyát?
Amúgy nagyjából most úgy áll a helyzet, hogy a Gainward GT 220 és a Sapphire HD 5550 között választhatok.
Vélemény?
Ja amúgy régebbi játékok játszásához kellene, nem újabbakhoz. Gondolom akkor a GT 220 előnyben van, mert régebbi a chipszetje, de kíváncsi lennék, melyik kártya erősebb?
És hogy az alapnál maradjak. Mernétek Gainward-ot venni?
inkább a használtpiacon nézelődj. jóval erősebb kártyát kapsz.
amúgy nekem Gainwardom van, bár referencia kártya, szóval a Gainward csak matricázta.
Köszi, de nem akarok jóval erősebb kártyát. Nem az ár, a fogyasztás a limit. Max 60 wattos kártyát tehetek a gépbe, fogyasztás, és hőtermelés miatt.
Egy Dell Optiplex-ről beszélünk 305 wattos táppal.
00:44: Dellben nem tudsz csak úgy tápot cserélni, mert egyéni csatlakozást használnak.
Kérdező: A 220 egy abszolút irodai kártya, csak akkor rakd a gépbe, ha soha nem akarsz semmivel játszani. Az 5550 már felsőbb kategória, bár még mindig nem játékra való, de kisebb felbontáson már elboldogul a legtöbbel.
kérdező kommentjéből... " Max 60 wattos kártyát tehetek a gépbe, fogyasztás, és hőtermelés miatt. "
Ezt én nem értem,mármint a hőtermelést amit említesz! Hogyan lehet az limites??
Nos igen, valóban nem lehet csak úgy tápot cserélni a Dell gépben, mivel mind formára, mind csatikra egyedi megoldásokat alkalmaztak. Tehát a táp marad, így a kártyát kell cserélnem.
11:13
A fogyasztás ugye 60W azt a táp limitálja, a hőtermelés azért fontos, mert elbaszott elrendezésű a gép, a kártyák fordítva állnap benne, és fizikailag egy 2 slotos kártya be se fér, csak az egy slotos kártyák. Namost ebből következik, hogy kb 1 centi hely van a légáramlásnak. ha egy nagyon melegedős, vagy passzív kártyát raknék oda, szerintem pillanatok alatt 100 fok fölé hevülne.
Evvan... Dell... De még 20 év múlva is menni fog...
" Gondolom akkor a GT 220 előnyben van, mert régebbi a chipszetje"
A régebbi gpu, architektúra stb... mióta előny?
Persze gondlom úgy logikáztad, régi játék régi kártya, de ez badarság, a HD 5550 jobb vétel.
Hart
Jól látod, pont úgy logikáztam, hogy régi játék, régi kártya, és nincs igazad abban hogy ez baromság.
Íme 4 játék ami a régi videokártyámmal ment (és megy most is ha visszarakom a gépbe) az újjal pedig nem megy: Unreal Tournament, Command and Conquer Generals, Gears of War (ami meglepő, mert ez nem is olyan nagyon régi), és Star Wars Empire at War: Forces of corruption kiegészítés (az alap játék megy).
Régin megy, újon nem, régin megy, újon nem. Mivel magyarázod ezt, ha nem a fenti logikával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!