Ha napi kb 10 órát van használva a gép akkor az asztali vagy a laptop használ több energiát?
Laptop mehet pár óráig akksiról aztán meg tölthet közben, szerintem az kevesebbet használ..DE!
10 órás használatra sokkal megbízhatóbb egy asztali gép. Szerintem.
Attól is függ, mire használod. Ha csak szöveget szerkesztesz rajta, akkor valószínűleg nem lesz nagy a különbség, mert akkor az asztali is keveset használ.
Ha ezt azért kérdezed, mert spórolás miatt esetleg laptopot vennél, akkor azt is fontold meg, hogy a villanyszámlán elért nyereség mennyi idő alatt téríti meg a laptop árkülönbségét, illetve azt, hogy sokkal hamarabb ki kell dobni.
Előttem szólóhoz:
Ha konnektorról üzemel egy laptop, akkor első lépésben teljesen feltöltődik az akksi, onnantól csepptöltésre vált az adapter, aminek két előnye van:
1. nem gyengül az akksi
2. kevesebbet fogyaszt
Kérdezőhöz:
Nem elég konkrét a kérdés. Alapvetően a laptopok kevesebbet fogyasztanak, nyilván azért, hogy tovább bírják akksiról az üzemet. De ettől még vannak olyan kombinációk, amikor asztali gép kevesebbet fogyaszt konnektorról, mint egy notebook.
Egy átlagos számítógép 100-150W-ot használ, de vannak 400W-ot fogyasztó gépek is. Nekem van egy 40W-os átlagfogyasztású asztali gépem és egy 80W-ot fogyasztó notim is. Persze vannak max. 10W-os netbookok is.
Na meg persze attól is függ, hogy mire használja az ember, mert játék közben (terhelés alatt) akár 100W-al is többet ehet egy gép (legyen az asztali vagy notebook).
Tehát csak akkor kapsz pontos választ a kérdésedre, ha egy konnektorba dugható fogyasztásmérővel leméred külön-külön mindkét gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!