Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha napi kb 10 órát van használ...

Ha napi kb 10 órát van használva a gép akkor az asztali vagy a laptop használ több energiát?

Figyelt kérdés
2009. jún. 29. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Laptop mehet pár óráig akksiról aztán meg tölthet közben, szerintem az kevesebbet használ..DE!

10 órás használatra sokkal megbízhatóbb egy asztali gép. Szerintem.

2009. jún. 29. 20:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, mire használod. Ha csak szöveget szerkesztesz rajta, akkor valószínűleg nem lesz nagy a különbség, mert akkor az asztali is keveset használ.

Ha ezt azért kérdezed, mert spórolás miatt esetleg laptopot vennél, akkor azt is fontold meg, hogy a villanyszámlán elért nyereség mennyi idő alatt téríti meg a laptop árkülönbségét, illetve azt, hogy sokkal hamarabb ki kell dobni.

2009. jún. 29. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Előttem szólóhoz:

Ha konnektorról üzemel egy laptop, akkor első lépésben teljesen feltöltődik az akksi, onnantól csepptöltésre vált az adapter, aminek két előnye van:

1. nem gyengül az akksi

2. kevesebbet fogyaszt

Kérdezőhöz:

Nem elég konkrét a kérdés. Alapvetően a laptopok kevesebbet fogyasztanak, nyilván azért, hogy tovább bírják akksiról az üzemet. De ettől még vannak olyan kombinációk, amikor asztali gép kevesebbet fogyaszt konnektorról, mint egy notebook.

Egy átlagos számítógép 100-150W-ot használ, de vannak 400W-ot fogyasztó gépek is. Nekem van egy 40W-os átlagfogyasztású asztali gépem és egy 80W-ot fogyasztó notim is. Persze vannak max. 10W-os netbookok is.

Na meg persze attól is függ, hogy mire használja az ember, mert játék közben (terhelés alatt) akár 100W-al is többet ehet egy gép (legyen az asztali vagy notebook).

Tehát csak akkor kapsz pontos választ a kérdésedre, ha egy konnektorba dugható fogyasztásmérővel leméred külön-külön mindkét gépet.

2009. jún. 29. 22:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
*Előttem szólóhoz = Első hozzászólóhoz
2009. jún. 29. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!