AMD Sempron 3200+ processzor tuningolása hogy lehetséges? (többi lent)
Alaplapom: Asrock AM2-NF6G-VSTA
Szeretnék húzni kicsit az órajelet biosban számtalan opciót találtam 2033Mhz re fel is húztam az 1800-rol.Meddig éri meg húzni gyári hűtővel és hogy ne faggyon tőle a gép.Mit kell hogy állítsak hogy stabil legyen de gyors is?
Annak a procinak valahol ott is lehet a vége. Hogy ne fagyjon, feszültséget kell neki adni, de aki nem látott még ilyet,annak sose javaslom a fesz piszkálását.
Ha jól emlékszem, ott még a Hypertransport feszt is stabilizálni kell, de ha nem fagy a gép, hagyd így. Én visszatenném alapra, semmi nem nyersz egy egymagos régi proci 200 mhz-ével.
62nél le is kapcsol.
Feszt mindig a legkisebb mértékkel adagolunk, szépen haladva felfelé, hogy feleslegesen ne feszeljünk, csak hőtermelés, processzornak sem tesz jót.
A lapod sem egy tuningbetyár, az már szép, hogy a procid 200mhz-t engedett.
Azok a procik még 1 mhz-t sem nagyon engedtek, ritka volt, amin lehetett húzni.
Hát at jó lenne tudni, mennyi az alap fesz érték, 0.2 voltnál szvsz ne adj neki többet.
De szerintem 250mhznél többet nem fogsz kihozni belőle, ezekben még védelem sem nagyon van.
Ha nem ilyen játszadozós gép, hanem használod is valamire, akkor óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!