Régi PC-ket (PI 75 MHz, PII 300 MHz, stb. ) mire lehet használni ma?
Van pár régebbi gépem és szeretném valami okos dologra használni hogy ne csak a port fogják. Eredeti ötleteket várok, szeretek barkácsolni is... Engedjétek el a fantáziátokat, vagy meséljétek el ti mit csináltatok régi gépből...
Természetesen működő gépekről van szót, tele vagyok alkatrészekkel is amiket tudok variálni bennük.
75Mhzes gépeket már nem nagyon tudsz mire, tedd el, a dédunokád fogja hasznosítani, 100 év múlva gazdag lesz belőle :)
A második gép már alkalmas internetre. Ezeket a kisebb, régebbi gépeket vagy simán netezésre használják vagy letöltőgépet csinálnak belőle, ami abból áll hogy beletesznek egy jó nagy winchestert és egész nap 0-24 óráig letöltésre használják.
Az egyikből egy sokat tudó digitális képkeretet csinálok a feleségemnek...
Adott egy olcsó LCD monitor, bekereteztetem rendesen és felfúrom a falra. Onnan a falban egy csatornán keresztül felvezetem a kábelt a padlásra, onnan kapja majd a tápot meg a VGA jelet. A gépet rákapcsolom és akár a hálózatról is tudok majd új képeket rámásolni. Lehetőség lesz még megjeleníteni a külső és belső hőmérsékletet vagy a várható időjárást (amit a netről húz le). Továbbá ha már fenntlesz a gép, szerelek a konyhába egy plafonba épített hangszóró párt és rákötöm. Netről vagy MP3-ból lehet majd zenét hallgatni. Ha pedig fentlesz végre a kamera a kapuban akkor ha csenget valaki automatikusan a kamera képét mutatja 1-2 percig, telefoncsörgés esetén pedig a CallerID-t és a hozzárendelt nevet és fényképet.
Ilyesmire gondoltam, engedjétek el a fantáziátokat... ;)
Nekem is van 1-2 ilyen pc-m, és én zenehallgatásra, régi jó játékok futtatására használom.
De ha van egy kis pénzed ,akkor fel is tuningolhatod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!