Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan digitalizáljak MiniDV...

Hogyan digitalizáljak MiniDV kazettát?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy 5-6 éve felvett anyagot MiniDV kazettáról számítógépre digitalizálni AVI-ba, vagy egyéb lejátszható formátumba. A kérdés az lenne, hogy mivel lenne célszerűbb ezt megoldani? Egy VIVO-s videokártyával, vagy TV tunerrel, aminek van Video In-je? A másik kérdés a program, amivel feldigizem. Ja, és úgy történne, hogy a forrás maga a kamera lenne, video kimenettel, és hangkimenettel...

2012. máj. 22. 09:12
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

tegnap 16:58 Köszi, kb ugyanigy gondolom.

Abszolut nem vágom, minek kell ugy nézni erre az oldalra, meg a kérdésekre, mintha kötelező lenne válaszolni :D Nem nézel be, nem írsz, továbbmész, kész. Aki csak azért írkál 10-20 sorokat, hogy azt higgye, ettől nekem szarabb lesz, az elb.szott az életéből értékes perceket :) nem is ez izgat.

Még1x nem írnám le, hogy elnéztem, leginkább 100% úgy emlékeztem, hogy miniDV, és csak utólag derült ki, hogy video8, mikor felmentem érte a padlásra, hogy biztosra menjek.

Miután kijavítottam a tévedésem, használható választ is kaptam a kérdésemre, mindenkinek köszi még1x. :)

2012. máj. 26. 09:52
 22/26 anonim ***** válasza:

ma 07:03

a kérdést is mellékeld légyszives

és gondolom azért írtam a virtual dubot mert égetéssel vagy konvertálással kapcsolatos esetleg vágással kapcsolatos kérdés volt

de gondolom a kérdező aki kérdezte van annyi sütnivalója hogy ki googléza :))

2012. máj. 26. 11:15
 23/26 anonim ***** válasza:

Öööhm, a jelen kérdésre adott 1. választ idéztem....:)

Csak arra utaltam, hogy nem súlyos erőfeszítésed veszett kárba.......:)

De véletlenül se vedd ezt macerálásnak, csak a hozzáállásodon igyekszem lazítani , hogy ne akadj ki feleslegesen egy tévedés miatt.

2012. máj. 26. 11:30
 24/26 anonim ***** válasza:

Csak, hogy "új" infót is olvassatok.

MiniDV és a Video8 mindkettő digitális rögzítés gyakorlatilag ugyan az a minőség csak a Video8 az a SONY szabványa.

Persze létezik SONY-nak miniDV-s kamerája is, hogy a piacon "tudjon" maradni, ha az a szabvány terjedne el jobban. (mert, hogy már ez nem mai technológia és nem is a holnapé)

Konkrétan nálam csak egy kérdés van, hogy mi a lóf.. programmal vagy pligin, /beépülő enkóder... lehet úgy felvenni capture analóg módban, s-videoból, hogy DVD szabványban rögzítsen beállítható legmagasabb bitrátával 10-essel és a kép 720x480-as képben 29,7 képkocka/mp. Hogy ne kelljen már a felvett anyagot újrakódoltatni és az így felvett DVD szabványban, meg lehessen vágni.

Mert nem találok megfelelő encódert a capture eszközben.

de volna itt még vmi. Direkt szélesvásznú felvételt készítettem, de mikor a capture módba bejön a kép az nem látszik szélesvásznúnak. Vagyis mintha a kép szélei kivágásra kerülnének a TV-n is, de a video studio8-ban is.

Én pedig azt szeretném látni, amit a kamera LCD-jén látok.

Kamera: SONY HC40,

Rögzítő kártya: instant Video PCI PTV-390EF

ja és mielőtt a nagyokosok belekötnének, azért analóg jelről átjátszva, mert a PC-nek nincs firewire 4-pines csatlakozója, mint amilyen a kamerához van.

USB-n pedig nem lehet szalagot átjátszani, csak file formátumú adatokat, azt is csak a memóriakártyájáról, fotókat másolni.

2014. jún. 13. 17:12
 25/26 anonim ***** válasza:

Mielőtt megjegyezné valaki az "új" "infót", a Videó8 természetesen még mindig analóg rögzítési eljárás, amire az előző gondolt az a Digital8, bár annak végképp nincs köze a kérdéshez.

A többiről meg fogalmam sincs....

2014. jún. 13. 17:44
 26/26 anonim ***** válasza:

# 25

Igazad van Digital8 bocsi... nem Video8.

A köze annyiban van, hogy vki megkérdezte, hogy hogy lehet digitalizálni DV-ről (és mivel a Digital8 is ugyan az a forma), erre egy másik valaki "okosan", hogy de hát egy digitális jel már eleve Digitálisban rögzített akkor miért akarja digitalizálni? (mert hogy mi sok az értelme???)

Inkább azt kellett vonna a válaszolónak megírni, hogy mivel DV az szalagon van és PC-re akarja rátolni ez pedig kiderül abból az írásból ami a következő kérdése, hogy "Egy VIVO-s videokártyával, vagy TV tunerrel, aminek van Video In-je?" (digitalizálni) és ha csak a pc-vel analógon tud csatlakozni, mert ezek az írások arra utalnak, hogy analógon csatlakozna, akkor "digitalizálhatja", amit a kamera analógon küld ki és előbb az ugye digitális/analóg átalakításra kerül még a kábel előtt, majd ez a pc-re analóg/digitális átalakításra egy kártya segítségével, vagyis így digitalizálni lehet a DV (digitális) felvételt. Persze minősége romlik, de talán nem ez a lényegi része. Talán elsőre neki elég annyi is, hogy PC-n legyen a videó tartalom, és ne kamerával, kábelekkel tudja megnézni videó eszközre kijátszani, vagy ekkor már másolhatja egyszerűbben akárhány példányba és szabadon szerkesztheti.

Vagyis a kérdező nem rossz kérdést tett fel. Az már más kérdés, hogy később kiderült, hogy valójában analóg a kazetta. de lényegét tekintve lényegtelen a digitalizálás szempontjából, ha analóg kimeneten küldi a jelet.

Az értelmezés volt hibás, és a felesleges kötekedés a kérdező írásába. Persze lehet, hogy nem derült volna ki, hogy Video8 és nem DV, de lényegtelen is, mert nincs firewire portja, vagyis mindenképpen analóg jelet kell rögzíteni.

Az pedig teljesen lényegtelen, hogy valójában nem DV hanem video8 a kazetta, mert az amit át akar tenni PC-re, mindvégig analóg jelet akart felvenni gépre. A digitális kamera pedig tud analóg jelet(legalábbis az enyém biztos), az analóg kamera meg hát miért is ne tudna? Az elég ciki volna, hogy analóg kamerán nincs analóg kimenet.

Máris nem lenne 3 oldalnyi felesleges hozzászólás csak 1-2 bejegyzés az első oldalon, ha értelmezitek mit akart a kérdező.

2014. jún. 15. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!