Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi megin a baja?

Mi megin a baja?

Figyelt kérdés
Új winyo lett a gépbe belerakva 3 hete kb addig tokéletes volt,2 hetel ezelött kikapcsolom rendesen a gépet erre 10 mp után amikor már teljesen kikapcsolt ujraindul...ugyh a kábeljét kellet kihuzni.3 nappal ezelõtt bekapcsolom a gépet gépezek,kiakarom kapcsolni de siettem ,ezért lenyomtam az elosztót és azóta cseszödõtt el.azt csinálja hogy bekapcsolom bebootol minden,utána kijön az h norm mod csokentett mód nem reagál ott a billentyüzetre semmire mivel usb.s csatlakozon van bedugva az egér is meg a bill is,ezért talán késôbb észleli ..na de nem ez a gond hanem hogy bejön a windows ablak ,tölti egy darabig gyorsan és újraindul utana ugyanezt csínalja amíg kinem nyomom .miért indult régen újra és most mi a baja?elvittük már szerelõhöz,az elmondottak alapján aztmondta lehet hogy winyo,dehiszen egy új wd.s winyo lett 2 hete berakva ugyh nem hiszem....vasárnap hiv fel minket hogy pontosan mi a baja.De a ti véleményetekre is kiváncsi lennék.:)
2012. máj. 19. 09:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szépen elcs*szted a meghajtót a te "mindjártelkésekezértlekapcsolom" mozdulatoddal. Nem értem miért zavart volna ha normálisan kikapcsol.

Szerintem, a winyó kisült.

2012. máj. 19. 09:04
 2/15 A kérdező kommentje:
És az a winyó már nem is jó,a meghajtó sem?Mennyi kb a kár?
2012. máj. 19. 09:10
 3/15 anonim ***** válasza:
A kár az inkább neked nagy, mivel ha voltak rajta képek/zenék/videók/filmek, akkor az mind elveszett.
2012. máj. 19. 09:14
 4/15 A kérdező kommentje:
És 100% hogy ez lett a baja?Nem,van egy winyom a régi arról lett átmásolva erre az újra ami elméletileg "kisült" ugyh a régin megva, minden adat ami ezen is volt:)...ugyh az megvan.
2012. máj. 19. 09:19
 5/15 tomcsikaaaaa ***** válasza:
szépen haza vágtad az ujj winyódat. a károd attol függ hanyas winyót akarsz venni ez az érték ára kb 25 30 ropi ami elenyészö ahoz hogy ha sok fontos cucc volt a winyodon mert aaz szinte megfizethetetlen pl emlék, közös kép stb
2012. máj. 19. 09:22
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem túl sok hardveres baja nem lesz, legfeljebb valami fájl vagy registry bejegyzés elállítódott, ezért indulásnál kékhalál van, ami alapból egy újraindulást jelent. 99% esélyt adok arra, hogy egy újratelepítés megoldja a problémát.

Arra nem tudom mi a megoldás, hogy néha újraindul kikapcsoláskor, néha meg rendesen leáll. Ha mindig újraindulna leállás helyett, akkor a BIOS-ban az ACPI körül kell állítgatni.

2012. máj. 19. 09:30
 7/15 A kérdező kommentje:
Az nagyon jó...akkor új winyó kell bele.A régi winyón megvannak a dolgok.Akk már veszek egy új laptopot,mer ez a gep szart se ér..De a mostani winyóra van garancia ;)..ki leheg cserélni nem?
2012. máj. 19. 09:32
 8/15 A kérdező kommentje:
Remélem az utolsó válaszolónak lesz igaza.:)
2012. máj. 19. 09:39
 9/15 A kérdező kommentje:
Régen is ugyanez volt csinálva vele..sokszor sajnos másik winyo volt benne ,de nem lett 7 éven át semmi baja.
2012. máj. 19. 09:41
 10/15 anonim ***** válasza:

"A válasz reálisnak tünik.És valamennyire megnyugtató,mivel akkor nem kell másik winyo.Akkor csak újra kell telepiteni az xp.t?:) nagyon köszönöm a választ."

Ha elég ügyes a szerelőd és van kedve javítgatni, akkor többnyire megoldható úgy is, de gyorsabb és egyszerűbb az újratelepítés.

Ha jó is marad a HDD, kerüld az elosztós kikapcsolást. Hosszú távon nagyon rosszat teszel a géppel. Akár ki is akadhat tőle a vinyó olvasófeje, de akkor el se kezdene tölteni. A windowst meg mindenképp haza lehet vele vágni.

2012. máj. 19. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!