Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy régi gépet újítanék, hogy...

Egy régi gépet újítanék, hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
van egy règ gèpem, öcsèmnek csinàlnàm meg. 1Ghz proci, règi Inteles P3-as masina. mit bìrna a gèp? egy 128mb-os vidkariban, meg egy valami nagyobb prociban gondolkodtam. kell bele màsik merevlemez is. hogy tudom meg hogy milyen dolgok kellenek bele? PL: agp-s vagy pci-s vidkari? meg ilyesmik..köszi : )

2012. máj. 16. 14:59
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

nem èrtek nagyon hozzà : D de leszedtem az AIDA64et. leirom a szerintem lènyeges dolgokat:

szàmìtògèp tìpusa: ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) PC

Alaplap neve: Acorp 6A815E1 (5 PCI, 1AGP, 1CNR, 3 DIMM, Audio, Video)

Alaplapi laprakèszlet (ezmiez?) : Intel Solano i815E

BIOS: Award Modular (2001/05/28)

Vidkari: Intel 82815 (integràlt)

Merevlemez: IBM-DAQA-32160 2GB (wtf?)

kell mèg vmi?

2012. máj. 16. 18:03
 12/18 anonim ***** válasza:
Nos, hogy valamit tudjál fejleszteni ezek kellenének: alaplap, memória(ram), videokártya, processzor, tápegység, merevlemez, dvd-meghajtó. Egyszóval MINDENT cserélni kellene sajnos. Alaplap azért kell, mert a régibe nem tudsz semmilyen jobb processzort belerakni. Ha új alaplap, új ramot is venned kell. A régi merevlemez és dvd író 100%, hogy nem csatlakoztatható az új alaplapra. Az a régi tápegység pedig biztosan kevés, nem látná el elég árammal a gépet. Tehát mindent cserélni kell. Ezért mondtam, hogy teljesen új gépet kellene venni...
2012. máj. 16. 18:16
 13/18 flr. ***** válasza:
előttem szólónak teljesen igaza van..de nem igaz hogy nembirod megérteni hogy mindent cserélni kell!:@
2012. máj. 16. 18:20
 14/18 A kérdező kommentje:

most beszèltem öcsèmmel, megàllapodtam vele hogy veszek neki egyet hasznàltan.

viszont mèg mindig èrdekel a tuning szal segìtsetek lègyszives ès ne vàgjàtok a fejemhez hogy igy csere ùgy csere..ha cserèlni kell akk cserèlem a dolgokat de viszont itt jöttök a kèpbe, hogy mit milyen szempontok alapjàn vegyek!

2012. máj. 16. 18:28
 15/18 anonim ***** válasza:
De figyelj... Hányszor írjam le, hogy ezt az őskacatot(bocs, de máshogy nem tudom nevezni) NEM LEHET TUNINGOLNI, FEJLESZTENI. Olyannyira elavult, hogy SEHOL nem kapsz hozzá alkatrészt. Sajnos ez van, el kell fogadni. Már leírtam, pontosan milyen alkatrészeket kell venned, ha valamire menni akarsz... Sőt, még házat is kellene venned, mert az új alkatrészek, nem hiszem hogy elférnének abban a régiben(tudom, mert nekem is volt ilyen gépem, és nem fértek volna el benne a következő, újabb gépem alkatrészei..)
2012. máj. 16. 18:36
 16/18 anonim ***** válasza:

A GTA San Andreas és hasonló játékok futnának rajta minimumon ha a következő dolgokat kicserélnéd:

Merevlemez (Mivel a GTA SA kb 3-4 gb így már eleve rá se férne a gépre és ugye nem elég ha rá fér,még szabad hely is kell ezen kívül...És akkor még nem is beszéltem más játékokról amiket öcséd feltelepítene rá)

Processzor az jó

256 MB RAM

Videókártya 64 MB memóriával AGP-re is jó (A jelenlegit megpróbálhatod beállítani 64MB-re a biosban de szerintem nem érdemes)

2012. máj. 16. 20:43
 17/18 A kérdező kommentje:
köszi de màr nem aktuàlis : ) kap egy màsikat..de akkor ezzel kit kezdjek? szerintem a procit kifùrom ès a nyakamba akasztom xd
2012. máj. 17. 22:34
 18/18 A kérdező kommentje:
mit*
2012. máj. 17. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!