Hogyan jövök ki jobban, kettő 6850-essel Crossfire-ben, vagy egy db Radeon 7850-el?
Hali, mindkét verzió nagyjából egy árban van.
Jah és valaki el tudná magyarázni hogy hogyan működik a CF, az összes alaplap támogatja?
Néztem az alaplapoknál, de nem találtam olyat hogy CF támogatás, de lehet hogy én vagyok vak.
A válaszokat előre is köszi
7850 kevesebbet fogyaszt és egy egykártyás rendszer mindig stabilabb, netán valahol rosszul skálázódik a CF, akkor baj van, bár 6850-ből nem vészes, egyedül is boldogul sok mindennel, ez főleg a kis kariból cf-et építőknél gáz.
Akkor éri meg a CF/Sli, ha már van egy meglévő kártyád, nem akarod kidobni, hanem veszel neki egy havert. Eleve Cf-el, SLI-vel csak a nagyon fanatikus teljesítményhajhászok kezdenek, de ők 7850 cf-el mondjuk:)
Nem támogatja minden alaplap, bár nem sokkal drágább ma már egy cf/sli lap.
""csak várom HD7990-et, őszre remélem kijön, akkor megveszem azt és 2-2.5 év múlva meg Crossfirebe mellékötök még egyet.""
Aha szóval egy 6Gb rammal veszel videókártyát aminek az új XDR2 ramjai 8000Mhz felett ketyegnek és hozzá még egy másikat pluszba? :D Elvagy menve? 200Mpx-ben akarsz már játszani?
HA KIJÖN A DIRECTX 12 akkor eldobod még azt is szerintem :)
Az alaplap pedig 2x PCI-Express 16x-so kell támogatnia, ha már a második slot csak 8x-os már nem lesz dupla teljesítményed sosem, az csak a drágább alaplapokon van amely chipset bírja, vagyis én is a 7850-nest támogatom, mint erő/fogyasztás és technológia/ár szempontból :)
Tesztek alapján a két 8X és a két 16X PCI-E között crossfire esetén kb 3 % az eltérés, a teszteket is még anno P45 chipes lapokkal csinálták, hiába csak két 8x.
Directx 11 is marhaság, semmi látványbeli különbség a DX 10hez képest, parasztvakításnak nyomják ezeket, hogy vedd meg az újat. Ettől függetlenül "felesleges" /ilyet elvből nem mondunk, egy gép sosem lehet elég erős:)/ egy 7850nél erősebb vga.
#7: Mint írtam 3 24" (vagy ha lesz elég pénzem akkor 27") FullHD felbontású monitoron szeretnék játszani ultra beállítások mellett HD3D-ben. :)
Bár, lehetséges, hogy elég lenne egy HD7990?
No mind1, ha itt lesz az ideje, majd kiírok egy ilyen kérdést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!