Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Igaz, hogy az AMD jobban...

Igaz, hogy az AMD jobban melegedik, mint az Intel? És a gyári hűtés elég hozzá? Mennyire vészes?

Figyelt kérdés
2012. máj. 15. 19:21
1 2
 11/13 Toncsi63 válasza:
A melegedés mindig az áramfelvétel függvénye. Nem a márkáé. Ha "nagyon dolgozik", illetve erőltetve van, jobban fog melegedni. Ha megfelelő teljesítményű a proci arra amire alkalmazni akarod, nem fog extrém módon melegedni. Vannak áramköri megoldásokban, anyagtípusokban is eltérések, amik melegedést okozhatnak. Azonban elvitathatatlan tény, hogy az Intellel azonos (ár)kategóriájú AMD több hőt termel. Ennyi.
2012. máj. 22. 09:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Csak példaképpen: pár napja néztem éppen két hasonló mobil processzort, AMD és Intel, beépített grafikával, AMD kicsit lassabb volt CPU-ban, sokkal gyorsabb grafikában, fogyasztása egyiknek 8 watt, másiknak 9 watt, szóval tökmindegy.

Egyébként emlékszem a Pentium 4 korszakban már évek óta köztudomású volt, hogy az AMD minden egyes akkori processzora sokkal kevesebbet fogyaszt, mégis volt olyan számítógépes bolti eladó, aki egy kollégámat azzal beszélte le AMD-s gép vásárlásáról, hogy az jobban melegszik...

Meg kell nézni a pontos adatokat, pletykákra alapozni időpocsékolás. Nem tudom most hogy van, de régen vigyázni kellett arra, hogy az AMD a maximális fogyasztást adta meg, az Intel meg a tipikust.

Érdekességképpen, két héttel ezelőtti Prohardver.hu cikk, még a címlapon:

"A kis lapkaméret miatt forrósodik a tuningolt Ivy Bridge - Az Intel elismeri, hogy az Ivy Bridge az előző generációnál jobban melegszik, de ez teljesen normális."

2012. máj. 22. 12:33
 13/13 KovA1963 válasza:

A melegedés sokminden függvénye, de típus és gyártófüggő is, viszont nem tudom ki mérte meg/hasonlította össze a hőtermelést (mert az a lényeg) és milyen használat mellett.

Még az is elképzelhető hogy egyik alkalmazás az egyik proceszort izzasztja jobban a másik a másikat - függően attől melyikre van az adott kód optimalizálva vagy melyiknek fekszik jobban a feladat...

Ha nem kirívó a különbség - nem ez a lényeg, hanemhogy az adott gép hűtése hatékony csendes és megbízható legyen.

Asztali gépeknél javaslom lassújáratú nagybordás gólyóscsapágyazott (ball bearing) hűtést felszerelni - laptopoknál nem vagyok képben, ott a hely korlátokat szab.

ja és figyelni a porcicákra, azok szeretik eltömni a hűtőbordákat, oszt olyankor van ám melegedés, belassulás nagy zajszint de még tönkremenetel is.

Laptopok hűtőnyílásai legyenek szabadok - lehetőleg ne ölben legyen tartva meg ne is pokrócon, ágyon, hanem jő hővezető kemény felületen. Ezek fontosabb tényezők a procik mai szintjén szerintem, mint az hogy AMD vagy Intel.

És rajtunk múlnak.

2012. máj. 23. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!