Milyen alaplapot egy Intel i5-nek? B75, Z68, H67
Van sokfajta chipsettel: B75, Z68, H67, H77
Azt hallottam hogy a Z azért jobb mint a H mert OC-nél nem csak a procit emeli, ellentétben a H a grafikus kártyát is és így elmehet..
Eddig mindig AMD-s voltam, tudna valaki pontosan mi milyen?
Amiket eddig kinéztem:
1.) MSI B75A-G43
2.) MSI H77MA-G43
3.) MSI Z68S-G43 (G3)
4.) ASROCK H77 Pro4/MVP
5.) MSI B75MA-P45
6.) MSI H67MS-E23 (B3)
Olvasd el, és döntsd el magad.
Na ez jó link volt, angol oldalakon kerestem de ott semmi :)
Intel i5 3450 alá, és 6870 Radeon hogy minden menjen 1920x1080 Ultra beállításokon mert a Dual proci nagyon gyenge, késnek a játékok, akadozik amíg be nem olvassa, stb.
De viszont menjen 2000+Mhz-s ramokra is
Már látom 6x ezek régiek, a 7x széria az új, továbbá az újban USB 3.0 natív támogatás, továbbá a Zx széria tuningra és több PCI-Express kártyát tud kezelni amíg a Hx széria nem..
Már csak az a kérdés hogy a B75 az milyen és 75 vagy 77-teset? Intel profik?
A B75 vezérlőchippel szerelt alaplapokat a kis- és középvállalati felhasználásra szánja az Intel, nincs tuning lehetőség, raid vezérlés,e-sata(ebben nem vagyok biztos) és natívan csak egy SATA 3.0 csatoló van. Viszont van USB3 és PCI Express 3.0 Ivy Bridge CPU-nál. Egykártyás rendszernek ha nincsenek nagy igényeid megfelel.
A ram 1600 felett már OC, mindegy milyen lapot veszel. Válassz az igényeidhez megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!