Mi történt a videókártya piacon?
Eléggé le vagyok maradva az utóbbi időkben videókártya terén.Régebben az nvidia jobbnak számított az ATI-nál, most pedig mindenhol ATI-t ajánlanak (GTX680 alatt).
Mitől lett most ennyire felkapott az ATI?
Ha eddig NV-s voltál sztem maradj is ott, én amiko nemrég AMD-re váltottam nagyon visszafogottnak éreztem mind OC mind teljesítmény szempontjából a kártyát. (Ebben nem hibás az AMD, csak az NV lefizet minden játékóriást, hogy az ő cuccain jobban mennyen az adott játék. Lásd: Crysis)
Amit fentebb írtak, hogy zaggat a GTAIV ott is felmerül az, hogy valamiért NV kártyákon jobban fut. Ettől függetlenül tényleg felkapott az AMD és főleg a jó árai miatt. (Amúgy úgy, hogy AMD-s vagyok megmondom őszintén, hogy az AMD driverek tényleg szutykok, mert úgy tudok csak frissíteni, hogy Driver Sweeperrel csökkntett módban lepucolom, utána jöhet a friss...)
"én amiko nemrég AMD-re váltottam nagyon visszafogottnak éreztem mind OC mind teljesítmény szempontjából a kártyát"
Ez a mondat akkora facepalm...annyi változót hagytál ki az egyenletből, hogy már fáj.
" csak az NV lefizet minden játékóriást, hogy az ő cuccain jobban mennyen az adott játék. Lásd: Crysis)"
Manapság sokkal több játék elején díszeleg a gaming evoled, mint the way it's meant to be played felirat.
" hogy az AMD driverek tényleg szutykok, mert úgy tudok csak frissíteni, hogy Driver Sweeperrel csökkntett módban lepucolom, utána jöhet a friss...)"
A cata is tud csúnya dolgokat, de ilyen szempontból a forceware se épp egy szent...
Az meg, hogy nálad olyan folyamattal megy a frissítés, sok vizet nem zavar.
Valószínűleg ő nem tudja megmagyarázni, igazából én sem tudom megmagyarázni, miért húzok jobban az nvidia felé, a fene sem tudja ezt.
Ár/értékben az Ati elég jó kártyákat csinál, ez tény és kell is, mert ezzel van valami egyensúly, jót tesz a piacnak, mi vásárlók járunk vele jobban.
Mindig lesznek időszakok, amikor az egyik kicsit ellép a másiktól, legjobb, ha nem ragaszkodunk elfogultan egyik gyártóhoz sem. Egyszer az egyik alkot szutykot, máskor a másik alkot, de születnek remek dolgok mindkét oldalon.
Kijött a 8800GTX, 4870, 9800GT, 4850, stb. mindkét oldalon vannak remek kártyák, amik komoly karriert futottak be.
Szvsz. egyik gyártót sem lehet kategorizálni, hogy szar, mert szutyok mindkét oldalon született, de jó kártyák is.
# 12/14
1)A driverekkel az a bajom, hogy egy tiszta Winfoson is el kell játszam ezt, mellesleg, ha nem csinálom, akkor vagy nem frissíti a verziószámot, ami nem is zavarna, vagy lefrissíti, de a driver meg bugol... Ez nem mindegyik verzióra igaz, de több is csinálta ezt...
2) Na hülyéskedj, komolyan a DIRT3 jobban fut a régi (őskövület) 9800GTX+omon, mint a 6850-emen... Najó, persze BF3-nál már más a helyzet, meg jópár játéknál, de engem akkor is szívenüt, hogy egy ilyen régi kártyát nem tud se benchmarkban se amúgy tapasztalat szinten legyőzni... Másrészt a 6850-6870-esek között csak feszemeléssel lehet tuningolni, ami sztem azért veszélyesebb mint egy procinál, egy user fail simán becsúszhat, alapon, meg alig tudtam talán 50 MHz-t plusszba kicsikarni belőlük. (Megjegyzem, hogy kettőből kétszer fogtam ki olyan kártyát, amin nem lehetett feszt emelni...) Úgyhogy ne facepalmozz it nekem, kösz. (Másrészt, meg a BF3 6850+6870CF-én high preset beállításon alig tud 50 FPS felett döcögni multiban 32 fős szerón. Azért többet vártam tőle, ahogy dicsérik, azért illett volna...) De most mondhatsz bármit, én leírtam a tapasztalataim, azon nem tudsz változtatni...
Peace
De facepalmozok(jogosan) amikor minden adat nélkül leírtál egy olyan sort amivel kezdted.
Ez a Dirt3 dolog nekem sántít, ott valami gond inkább nálad volt, vagy esetleg hibás volt a kártya(esetleg CPU limit, de ezt nem tudom, hogy milyen a CPU-d). A benchmarkokkal meg dobálózni megint felesleges, nagyon sok dologtól függ mi milyen pontot dob ki.
A tuning meg változhat épp kifogott modellenként is, és alapfeszen egy jóval jelentősebbet is tudtam a HD 6850-emre húzni.
"Másrészt, meg a BF3 6850+6870CF-én high preset beállításon alig tud 50 FPS felett döcögni multiban 32 fős szerón" Ez miért is a hardver hibája?
Az viszont igaz, hogy a tapasztalataidon nem tudok változtatni(amik eléggé egyediek), de ez még semmit nem von le az AMD-től túlzottan.
"Másrészt, meg a BF3 6850+6870CF-én high preset beállításon alig tud 50 FPS felett döcögni multiban 32 fős szerón"
na ez tökéletes példa arra, amit extrém processzorlimites környezetként szoktam említeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!