Minél újabb játék, annál hamarabb ott a vga limit a 7970el már fullHDban is, 2560ban mindegyik vga limites.
2012. máj. 14. 10:05
22/34 anonim válasza:
hát azért vannak olyan játékok, ahol hozhat annyi fps-t az i5, amit már megérzel. 2300-as i5 alá én biztos nem adnám, annyit megér nekem kb +10k, hogy egy gyorsabb, időtálóbb, kevésbé melegedő procim legyen. Plussz a mostani VGA-m utáni VGA-t is tuti kifogja hajtani egy i5. A phenom kétlem
2012. máj. 14. 12:17
23/34 anonim válasza:
Később is ugyanúgy VGA limitet fogsz kapni és megint egy x4-es Athlon II-nél tartunk:D
Az más kérdés, hogy mi mennyit fogyaszt, mennyire melegszik, stb, én pusztán a teljesítményre utaltam és a "kihajtás", mint fogalom teljes indokolatlanságára, mert ha a vga ütközik limitbe, akkor a processzor egy bizonyos szint fölött teljesen mind1.
2012. máj. 14. 12:20
24/34 anonim válasza:
Na meg persze hülyén néz ki, hogy már egy korszerű procira nem futotta az atom vga-d mellé, de a végeredmény ugyanaz.
2012. máj. 14. 12:22
25/34 anonim válasza:
Meg pár év múlva kitudja milyen szinten lesznek a VGA-k, lehet hogy full hd-ban már nem lesznek ennyire limitesek. Akkor meg jól fog jönni, hogy ottvan a kakaó a cuccban és nem kell komplett konfigot cserélni, csak mert gyenge a proci.
Amúgy azt az Athlon X4-es tesztet én azért megnézném gyakorlatban is :D
2012. máj. 14. 13:10
26/34 anonim válasza:
Persze ez mind csak spekuláció, lehet, hogy megérjük, hogy rájönnek, hogy kell programozni directxben, vagy kitalálnak egy jobbat és akkor a processzor is számítani fog egy játéknál, de jelenleg a grafikus teljesítményt főként a VGA határozza, egy bizonyos szintnél jelenleg nem kell erősebb processzor, a számítástechnikai eszközök több, mint 50%-a vérpistiknek szól.
2012. máj. 14. 13:14
27/34 anonim válasza:
Ettől függetlenül megér +10k-t az az i5 szerintem. Nem fogsz vele szarban maradni, ha majd a VGA-knak meg sem fog kottyanni a full hd. Lehet hogy ez nem mostanában fog bekövetkezni, de azért így nyugodtabb az ember :D Meg az egyéb más pozitívumai is felé hajtják a mérleget.
2012. máj. 14. 14:51
28/34 anonim válasza:
Persze az i5 2300-2400-on felüli CPU-kat már én is felesleges pénzkidobásnak tartom játékra.
2012. máj. 14. 14:52
29/34 anonim válasza:
Jól elvoltatok. Az a GURU3D-s teszt meg épp ellened szól, jól látszik, hogy több játéknál egy HD 7970 alá ne elég egy 4 magos Athlon II. Tomshardwaren volt egy hasonló teszt, ott több játékkal mértek, és látszott is egy HD 7970 alá nem árt egy jobb CPU. Amúgy a tesztekből az AVP 2010-et ki kéne tenni, annak a játéknak semmi keresni valója ilyesmikben.
2012. máj. 14. 15:32
30/34 anonim válasza:
Nem azt akartam bizonyítani, hogy kell e jobb cpu vagy nem, hanem azt, hogy a 7970-el is elérhető vga limit és ott mind1 a cpu. Ahogy jönnek majd az újabb játékok, egyre könnyebben lehet elérni vga limitet, és nem processzort éri meg megvenni a legerősebbet, hanem vga-t.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!