Ez alaplapi hiba?
Ha a tápegységnek a kicsi 12voltos 4pines alaplapi csatlakozóját bekötöm az alaplapba akkor a processzor ventilátorja csak minimumon forog, ha kihúzom akkor normál fordulaton.
Semmilyen képjelet nem ad sem az alaplapi videokártya, sem a PCIe-s videokártya.
Szerintetek az alaplap ment tönkre, vagy a RAM? Mert egy-két hónapja amikor a laptopom nem adott képjelet, akkor ramot cseréltem benne és jó lett. (bár ott legalább a háttérvilágítás bekapcsolt, de itt az asztali gépnél még az sem)
(A táp egy másik gépet tökéletesen meghajt, és a videokártya is hibátlanul működik egy másik alaplapon.)
Az előlapon a power led világít, de ezen kívül semmi életjel, még a HDD led sem villan fel. Amúgy zsír új alaplapról, processzorról és RAM-ról van szó. Délután megvettem, este összeraktam. Windows XP telepítésnél többször kékhalált kapott, de mindig ugyan ott.
Aztán csináltam egy bootoható pendrive-ot windows 7-el, amikor először indult a telepítés akkor kékhalált kapott 10 másodpercnél, másodszorra végigfutott a teljes telepítés hiba nélkül, aztán kikapcsoltam a gépet, mert fel volt nyitva, összeraktam betettem a helyére, bekötöttem a hátuljába mindent ami a régi gépbe is be volt kötve, bekapcsoltam és onnantól semmi életjel a ventilátorokon kívül.
Alaplap: Asrock N68-GS3 UCC
Processzor: AMD Phenom II X4 960T Black Edition
RAM: Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz
miért akarsz xp-t rakni egy ilyen gépre?
neked 64 bites win7 kell a 4gb ram miatt......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!