Alaplapi érzékelő hiba?
Figyelt kérdés
A gépemben Pentium Dual-Core 3,4 GHz-s proci dolgozik. Mostanában elkezdett ki-kiapcsolni. BIOS-ban megnéztem a hőmérsékletet és hideg indításkor is már 50 fok volt. Ma vettem egy Alpine 7 hűtőt rá, most ki nem kapcsol, de az alaplap szerint 80-95 fok körül mozog...Szerintem meghalt az érzékelő...Valahol le tudom tiltani? Asrock P5BPRo alaplapom van.
Köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 11. 21:09
1/7 anonim válasza:
Nem halt az meg, az Alpine 7 pont ugyanolyan gyenge szar, mint a gyárilag hozzáadott hűtő.
2/7 A kérdező kommentje:
De Alpin 7-ből nem azt a típust vettem meg ami olyan szar "pöckös módszerű, hanem a normál csavaros verziót...
De még az alap hűtővel se kéne 90 fokon lenni!!
Máskor 50-60 fok szokott lenni...
2011. júl. 11. 21:44
3/7 A kérdező kommentje:
Viszont a borda tűzforró, szóval elképzelhető hogy nem az alaplapnak van baja...talán a procinak?
2011. júl. 11. 22:00
5/7 A kérdező kommentje:
Igen tettem rá hőpasztát, de tudtommal ez csak 1-2 fok különbséget jelent, vagy nem?
2011. júl. 11. 22:13
6/7 anonim válasza:
Nekem hibás alaplapi érzékelőm van, az AMD Phenom II 955 magjainak a hőmérséklete egy gigabyte 870-UD3 lapban 50 fok körül ingadozik, a CPU hőmérséklete pedig fixen 80.. Nálam a proci nem érezhetően meleg, és ki sem kapcsol. Szerintem ott más gixer van:)
7/7 A kérdező kommentje:
Hát megint leszedtem és visszatettem a hűtőt, meg észrevettem hogy a SpeedStep nincs bekapcsolva, tehát azt is bekapcsoltam és most 55-60 fok körül van netezés közben, de játéknál felmegy 70-80 fokra is :(
2011. júl. 12. 11:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!