Gyengébb ha crossfire-be kötöm?
Szeretnék két 6870-est majd Cf-be kötni, és még 1 éve úgy halottam, hogy annak nincs sok értelme mert csak az egyik kártyát használja ki teljesen, a másikat csak olyan 50-60%-ig. Ezt az alaplapot néztem ki : [link]
Ez tényleg így van? Vagy ez alaplap függő, hogy az egyik 16x a másik 8x, vagy mind a kettő 16x 16x os?
Igen, ha tényleg crossfirebe akarod kötni, akkor olyan alaplapot keress, amelyiknek több 16x PCIe csatlakozója van! Amit kinéztél, abban 3 is van, szerintem keresgélj tovább, nyersz vele párezer forintot.
Amit például egy jobb tápra költhetsz (bár nem írtad, hogy milyen van). Ha nincs meg alsó hangon 600 W körül, akkor nem mernék belefogni egy dual 6870-be.
Hát olyan lapot elérhető áron nem fogsz találni, ami x16-x16-ban tudja a CF-et. Általában x16-x8 vagy x8-x8-at tudnak.
Egyébként 2-3 fps különbséget okoz. Nem 60%-ot :)
Csak hogy megnyugodj :)
(Attól hogy a 8 a 16 fele, ez ne azt jelenti, hogy sebességben is feleződik)
"Csak tetszik a cf"
És ezért szopatnád magad?
+1 a szingli kártyás megoldásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!