Erröl a konfigról 1 véleményt valaki? aki nem ma kezdte
- MSI 790FX-GD70 Alaplap
- X4 965 + Mugen2 Cooler
- Kingmax 2x4Gb/1600 RAM
- Gainward GTX275 VGA
- 2xWD6401AALS Black
- Pioneer DVR-112D DVD-RW
- Liteon iHDP118 DVD-ROM
- Chieftec CFT-700-14CS
- Aerocool S9 Pro ház
-Az alaplap nem rossz felszereltségű, de nagyon nem fejleszthető már (FX szériát nem támogat, régebbi chipset, nincs SATA3/USB3, de legalább van eSATA).
-CPU sem mai, de jól el lehet vele lenni ma is...a hűtő batár állat, azzal sem lesz gond.
-8B RAM bőséges kapacitás, az 1600MHz talán értelmetlen, de nem baj.
-GTX275...tényleg nem mai darab és nem is fogyaszt keveset (TDP ~220W), de teljesítménye még használható. Ha jól emlékszem a HD4890 volt hasonló erejű, aminek a mai megfelelője talán a HD6790 (csak ez utóbbi 70W-tal kevesebbet fogyaszt terhelve és DX11 kompatibilis már).
-WD640 Black, nem rossz vinyó (nekem is van egy ilyen, régen ez volt a rendszervinyóm, de mára felváltotta egy SSD). Ha a 2x azt jelenti, hogy RAID-0 tömbben vannak, akkor a sebességre sem lehet panasz. Anno, amikor én vettem az enyémet, még 5 év garit adtak rá!
- Chieftec 700W enyhén túlzás ide, de az alaplapot elnézve valószínűleg több kártyás felállásra gyúrt a felhasználó, bár a deszka csak Crossfire-t támogat.
-A ház nekem nem tetszik, se kívülről, se a belső kialakítása
Lényegében egy jól, minőségibb alkatrészekből épített, nagyjából 2,5 éves felső kategóriás gamer gép, ami még ma is megállja a helyét. A VGA még modernizálható, CPU-ból max X6 a fejlesztés csúcsa (ezzel a lappal). Ha most vennéd, kérdés, hogy mennyiért...
Alaplap nem a legjobb választás szerintem, annyira nem fejleszthető. A VGA régi, sokat fogyaszt, ennél van sokkal jobb vétel is. A merevlemezből inkább SEAGATE márkát ajánlom, WD mostanában annyira már nem jó.
Mennyit szeretnél egyébként gépre költeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!