Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az 512 mb. -os és az 1 gb....

Az 512 mb. -os és az 1 gb. memóriájú VGA -k között mi a különbség?

Figyelt kérdés

Van egy HD 5770 -es, 512 mb. -os, viszont ez teljesítményileg elmarad az 1 gb. -os verziótól? Vagy mi a különbség?

Mellékesként megkérdezném, hogy a Sapphire gyártó véleményetek szerint milyen? Mármint, hogy megbízható-e, stb. ? :)

Köszönöm előre a segítséget :) Sziasztok :)

2012. ápr. 27. 14:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom melyik 2 5770-re gondolsz, de ha a 1GB-s is GDDR5, akkor az jobb nagyobb felbontásokon. Juniper GPU mellé szerintem már "kell" a 1GB Vram. Sapphire az egyik legjobb gyártó. :)
2012. ápr. 27. 14:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Mennyire látszik a különbség?
2012. ápr. 27. 15:24
 3/6 anonim ***** válasza:

a különbséget akkor fogod észrevenni, ha "elfogy" az 512 mega. addig szinte semmit se veszel észre, utána viszont kegyetlenül be fog lassulni. újabb játékok, főleg magasabb textúraminőség és magas felbontás (vagy több monitor) mellett már gond nélkül meg tudják ezt tölteni, bár azt még kérdéses, hogy maga a Juniper chip képes e kiszolgálni. viszont ha nem sokkal drágább, akkor jobb biztosra menni az 1 gigással

maga a Sapphire meg a Radeon chipek fő forgalmazója, szóval elég komolyan veszik a dolgukat

2012. ápr. 27. 16:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom az árkülönbséget, csak most ilyet találtam. Ez az 512 mb. -os "hátrány" mégis milyen esetekben jelenik meg? Pl., ha MAX -on fogom nyomni 1920x1080p-s felbontásban a Mafia II -t, vagy a Battlefield 3 -at, vagy Pl. a DIRT3 -at, akkor be fog akadozni, mint az állat?
2012. ápr. 27. 17:38
 5/6 anonim ***** válasza:

megnyugodhatsz, egy 5770essel nem fogod maxon nyomni :) illetve ott már nem a mem. mennyisége lesz az amiért be fog akadni...

egyébként nem annyira folyamatosan akadna, hanem alkalmanként, de akkor nagyon

viszont azért ezeket a mem. méreteket azért a feldolgozó chip-hez szokták méretezni, szóval elég kicsi az esélye, hogy játék közben ebbe a szituációba kerülj. inkább komolyabb grafikusi melóknál jellemző. viszont attól még mindig az 1 gigásat javaslom, főleg ha minél magasabb minőségi beállításokban gondolkodsz

2012. ápr. 27. 18:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Láttam teszteket a VGA -ról és 1920X1080p -s felbontáson MAX -on ment átlag 30 FPS felett :) Tehát ettől nem aggódom. Csak az 512mb. miatt :S
2012. ápr. 28. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!