DualCore Intel Pentium D 950,3400 MHz. Mivel lehetne állítani a proci órajelét? Biosban nem lehet, vagy nem találom?! Optiplex gx620 gép. Egyébként ebben szenzor sincs a cpu-n? Vagy csak nem mutatja az everest?
Ha jól gondolom Dell BIOS van a gépeden.
Tudtommal a Dell BIOS-ban nincs tuning.. :(
Lefelé akarom húzni, nem felfelé.
A speedstep-et meg hiába kapcsolom be nem csinál semmit.
Az is jó lenne ha a procihűtőmet folyamatosan lehetne pörgetni. Alapból lassan pörög, és amikor melegszik akkor felpörög. Ha mindig pörögne talán nem lenne túl meleg.
..majdnem elfelejtettem a linket :
Pont ezt a biost szedtem le pár napja :)
Nem oldotta meg a problémámat egyébként.
Lehet vennem kéne valami nagy házhűtőt.
A zöld kéz azért ment.
Sajnálom hogy a BIOS sem segített, de van még két alternatíva a ventillátor-problémára.
Az egyik, hogy veszel egy fordulatszám szabályozót pár száz forintért, viszont nem tudom hogy az fölülbírálja-e az alaplapi szabályozást.
A másik, biztos módszer pedig, hogy levágod a cpu venti csatlakozóját, és közvetlenül egy szabad molex csati piros-fekete érintkezőibe dugod, így megkerülve az alaplapot. Ez egy kicsit radikálisabb megoldás, de nálam így működik az egyik gépemben a ház-hűtés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!