Van valakinek ötlete/tapasztalata winchester telepitésével kapcsolatosan?
Vettem egy 6G-s winchestert,erre akartam tenni a WINXP-t, mondván, legyen fizikailag is külön, ne csak partició-szinten. A BIOS felismerte,de sem a gyári telepitő, sem a 6.22-es DOS nem hajlandó kezelni. (nincs C meghajtó).Gondoltam, a hw formázással van baj, megpróbáltam DEBUG-ból -a gép BIOS-ában nincs rá lehetőség - (g=c800:5), ettől viszont csak a gép zavarodott meg.
Épitő jellegű ötleteket köszönettel veszek! Szevasztok!
Szevasz! Valóban egy régi IDE maghajtóról van szó (mit várjon az ember 500-ért?),amitől lassan megőszülök, a következő:
A gépben eredetileg lakik egy 80G-s winchi, valamint egy DVD-meghajtó, és egy floppy meghajtó. Első az IDE1 master, a második az IDE2 master.Utóbbi helyére raktam be a 6G-s-t, ahol a BIOS felismerte, megjelent a Sajátgépben, a PC Wizard is jónak találta, és használni is lehetett.
Ezek után áttettem az IDE1-re, és megpróbáltam elinditani a gépet floppyról DOS 6.22-vel. El is indult, viszont nem találta a C meghajtót. Ekkor gondoltam a HW formázásra (meg arra is, hogy dögöljön meg!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!