Álom PC kinek milyen lenne?
Panda Péter, én sem a külsőt nézem, csupán tetszett az ötlete. Ha ez a rendszer összehozható lenne, óriási hőt lenne képes elvezetni. Ha egy ventillátor normál légnyomáson képes 30-40 °C-on tartani a gépet, mi történne egy 15 °C-os medencében ? (feltéve hogy a víz is kellő képpen hidegen van tartva...)
Amúgy nem érdelek annyira a külső, nekem egy ház nélküli gépi is jó, csak ne porosodjon, és megfelelő hűtési rendszerekkel legyen ellátva.
illetve a revodrive értelmét sem látom egy hagyományos ssd-hez képest. nem tudom kinek ér meg a pár másodperccel jobb boot-idő mondjuk háromszoros árat.
meg kéne már tanulni, hogy a hardverek ár/érték aránya egyre romlik, ahogy megyünk felfelé az árlisták csúcsára.
Legerősebb Trinity APU
4GB DDR3
Egy jobb FM2-es MSI lap.
CM Silencio 550
2TB HDD
64GB SSD
Freezer 13 Pro hűtés a procira
FSP Aurum 400
Amim van:
Processzor: i5-2500 (renderelésre kell néha)
Alaplap: P8H61M-Pro...van rajta minden ami kell
Ram: 8GB Kingmax, dual Channelben...több nekem nem kell :)
Táp: Chieftec CTG-500 80P
Videókártya: Sapphire HD6870
Merevlemez: Barracuda 7200.12 500GB + WD Green 1,5TB
Monitor: Dell U2311H
Asszem nagyjából ennyi.
Amiket tennék ha lenne pénzem:
-WD helyett új merevlemez, mert szektorhibás, meg tele is van.
-120GB-os SSDt tennék a gépbe
-Idővel vennék egy másik HD6870-est és Crossfire-be kötném a meglévővel, és akkor később is maxon játszanék
-Szereznék még egy ugyanilyen Dell monitort, vagy a nagytestvért a 2711-est...csak mert király.
-Processzorra tennék egy csendes, de minőségi hűtést, hogy minél tovább bírja :)
-Mivel van SD meg MicroSD kártyám, több is, ezért beszereznék egy belső kártyaolvasót, ha már megtehetem.
-Szereznék egy minőségi házat, mert a mostanim katasztrófa (de legalább olcsó volt), letisztult designnal, és csendes ventillátorokkal, amik szépen szellőztetik a rendszert.
Ezek mellett az egyéb perifériákat módosítanám:
-Vezetéknélküli egér, és billentyűzet, ami letisztult, és szépen mutat az asztalon, meg jó rajta gépelni...bár a mostani vezetékes cuccokkal is jól elvagyok, szóval erre nem költök csak ha szükséges :)
-1-2 gyorsabb pendrive beszerzése, bár ígyis van dögivel.
-Egy jó kis hangfalszett, és fejhallgató, nem kell 100 ezres, mondjuk olyan 5k értékben.
-beszereznék a géphez egy jobbfajta nyomtatót is, mert az is kell néha.
-Plusz egy kis webkamera, hogy legyen :)
Ebből mondjuk a WD cseréjén kívül kb más nem létfontosságú, de sztem hosszú távon megvalósítható dolgok, nekem a mostani az álom konfig.
Nekem csak AMD:
990FX lap Asrock vagy Asus
AMD FX 8150
16GB RAM corsair/kingston 1333mhz
2x Sapphire AMD 7970
1TB SSD + 8TB 10000rmp 64mb samsung/seagate
Thermaltake Toughpower TPG-850W
Plextor Blu-RAy író
Coolermaster SGC-1000 ház
25" samsung vagy benq monitor
300W-500W-os logitech 7.1 hangfal
,,bár látom kezdünk elmenni az "optimális játékos PC sok pénzből" irányából a "pénzszórás agyatlanul két kézzel vérpistike módjára" irányába..."
Mikor írtam én azt, hogy ez a téma az elsőként említett kategóriába tartozik ?? =)
+
-egy jóféle egér
-egy hó 24"-es monitor
-egy jobb billentyűzet.
Nekem ha ez így meglenne, nagyon örülnék neki :)
Én már megvettem az álom PC-met! Erről a gépről már nagyon sokat álmodtam és VÉGRE ÖSSZEJÖTT!! :))))))
A szerelmem:
-ASUS P8H67 REV3.0 B3
-INTEL Core i5 2500 3.30GHz
-8GB Corsair XMS3 1333MHz
-Sapphire HD7950 OC 3GB
-Seagate 500GB 7200rpm
-ASUS SATA-24B3ST
-CoolerMaster Elite 430
-Corsair GS600
-CoolerMaster TX3
-Trust GXT-18
-A4Tech X7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!